Moški v starinski omari kupljeni na eBayju našel 150.000 evrov

Z malce sreče se lahko v kupljenem predmetu skriva tudi kakšen »bonus«, ki ga je prejšnji lastnik pozabil. To se je zgodilo 50-letnemu moškemu iz Nemčije.
Fotografija: Starinska omara. Foto: Diane Picchiottino
Odpri galerijo
Starinska omara. Foto: Diane Picchiottino

Najti izdelek v dobrem stanju, je prvenstvena želja ljudi, ki kupujejo rabljene izdelke. Na trgu se da najti marsikaj in tudi spletne trgovine s starinami so včasih zakladnice zanimivih in tudi dragocenih najdb. Z malce sreče, se lahko običajnem kupljenem predmetu skriva tudi kakšen »bonus«, ki ga je prejšnji lastnik pozabil. To se je zgodilo 50-letnemu moškemu iz Nemčije.

image_alt
Ob selitvi v novo hišo odkrili zaklad

Starinska omara z denarnim presenečenjem

Thomas Heller iz Nemčije, je na eBayju kupil starinsko kuhinjsko omaro za katero je po pogajanjih plačal 240 evrov, poroča Daily Mail. Ko je omara prispela, je Heller v njej odkril dve skrivnostni škatli, ki sta vsebovali gotovino v vrednosti 150.000 evrov. 

Gotovina naj bi bila v starinski omari razporejena po različnih ovojnicah in škatlah, ki so vsebovale različne zneske. Ena ovojnica je vsebovala le 100 evrov, druge so imele v notranjosti veliko večje zneske. Dve škatli z denarjem sta bili komaj najdeni, ker sta bili tako dobro skriti.  

V kupljeni stari omari je nov lastnik našel 150.000 evrov. Foto: Vidic Leon
V kupljeni stari omari je nov lastnik našel 150.000 evrov. Foto: Vidic Leon

Lahko bi pomislili, da je najden denar sedaj pripadal novemu lastniku omare, toda nemška zakonodaja narekuje, da je hramba najdene gotovine v vrednosti 10 evrov ali več kaznivo dejanje, ki je razvrščeno kot poneverba. Za tovrstno dejanje znaša morebitna zaporna kazen do treh let.

image_alt
Palestinski kmet po naključju našel 4500 let star kip boginje

Od koga so bankovci?

Medtem, ko bi se marsikomu zdelo mamljivo obdržati denar, je Heller naredil ravno nasprotno. Bankovce je predal policiji, da bi našli zakonitega lastnika omare. Po besedah tiskovne predstavnice policije, Astrid Kuchta, je starinska omara, ki jo je kupil Heller bila prodana zaradi likvidacije gospodinjstva starejšega para v mestu Halle v osrednji Nemčiji.

Policisti so v preiskavi izsledili, da denar pripada 91-letni ženski iz Halleja, ki živi v domu upokojencev, kamor so jo premestili po moževi smrti. Oseba, ki je Hellerju omaro prodala, je pravzaprav vnuk starejšega para, ki ni vedel, da je v omari skrit denar. Kljub temu, da je moral Heller vrniti gotovino, mu je vseeno uspelo dobiti nagrado v obliki tri odstotnega honorarja za najdbo, kar je zneslo 4500 evrov.

image_alt
Najslavnejše slike na svetu

Več iz rubrike