Kitajci so se zagrebli za Modrića in Kovačića

Hrvaška nogometna zveza je drese znanih nogometašev namenila spletni dobrodelni dražbi. Za najvišjo ceno sta bila prodana dresa Modrića in Kovačića.
Fotografija: Dresa hrvaških nogometašev Modrića in Kovačića prodana najdražje. FOTO: Denis LOVROVIC / AFP
Odpri galerijo
Dresa hrvaških nogometašev Modrića in Kovačića prodana najdražje. FOTO: Denis LOVROVIC / AFP

Kot poroča Hrvaška nogometna zveza (HNS), je v lanskem letu postala hrvaška reprezentanca prva na svetu, ki je majice, ki so jih nosili njihovi nogometaši na pomembnih tekmah, podarila spletni dobrodelni dražbi. S tem je prepoznavnost njihovih nogometašev izkoristila za to, da naredi nekaj dobrega za ljudi v stiski. Letos sta temu zgledu sledili še Turčija in Portugalska, ki sta drese svojih športnikov prav tako prodali prek spletne dražbe.
 

Najdražja sta Modrić in Kovačić


Pred nekaj dnevi je bila spletna dobrodelna dražba zaključena in HNS je sporočila, da je bilo od prodaje dresov zbranih skupaj kar 29.361 evrov. Najvišjo ceno sta na dražbi dosegla dresa, ki sta ju na tekmi proti Portugalski v Splitu nosila Luka Modrić in Mateo Kovačić.
Hrvaška ekipa je na zadnjem svetovnem prvenstvu prišla do finala, kjer so s 4:2 klonili proti favorizirani Franciji. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Hrvaška ekipa je na zadnjem svetovnem prvenstvu prišla do finala, kjer so s 4:2 klonili proti favorizirani Franciji. FOTO: Benoit Tessier/Reuters


Modrićeva majica je bila prodana za 2900 evrov, Kovačićeva pa za 2625 evrov. Oba dresa sta bila prodana na Kitajsko. Na dražbi so sicer sodelovali udeleženci iz 27 različnih držav.

Celoten izkupiček spletne dražbe je bil namenjen fundaciji Vatreno Srce, ki so jo ustanovili člani hrvaške reprezentance. Ta že leta zbira sredstva za pomoč otrokom in mladim. Med drugim so sredstva namenili kliniki za otroške bolezni in kampanji Step into Life.


Mateo Kovačić je hrvaški nogometni reprezentant in nogometaš britanskega kluba Chelsea. Svojo profesionalno kariero je začel pri 16 letih. Od leta 2013 je Hrvaško zastopal na svetovnem nogometnem prvenstvu leta 2014, evropskem prvenstvu 2016 ter na svetovnem pokalu 2018.

Luka Modrić je najbolj prepoznaven hrvaški profesionalni nogometaš, ki vodi hrvaško reprezentanco in igra v španskem klubu Real Madrid. Pravzaprav velja za enega najboljših hrvaških nogometašev vseh časov. Sodeloval je na večjih turnirjih, na katere se je uvrstila Hrvaška; na primer na Eurih 2008, 2012 in 2016 ter na svetovnih prvenstvih leta 2006, 2014 in 2018.

Več iz rubrike