Pot uspeha: Hrvatica iz Hong Konga premagala pandemijo

Iva Bravic Millereau je Hrvatica, ki je v času pandemije v sodelovanju s hrvaškimi partnerji zagnala uspešno blagovno znamko in domovino povezala s Hong Kongom in New Yorkom.
Fotografija: Iva Bravic Millereau. FOTO: Croatia Week
Odpri galerijo
Iva Bravic Millereau. FOTO: Croatia Week

Iva Bravic Millereau je žena in mati dveh otrok, ki si je življenje ustvarila v Hong Kongu. Pred kratkim je ustanovila tudi svoje podjetje RE.VITYL. Nekaj utrinkov iz svojega dosedanjega življenja in utiranja poti v svet podjetništva je delila v intervjuju za Croatia Week.

Iva se je rodila v hrvaškem kraju Osjek. Pri njenih 11 letih, so se zaradi vojne na Hrvaškem z družino preselili v Kanado. Vsako poletje pa so še vedno tradicionalno preživeli v njenem rodnem kraju, na Korčuli. Leta, ki jih je preživela v Kanadi, so ji ostala v lepem spominu. Vseeno pa je vedno bolj pogrešala evropski način življenja, zato se je odločila za študij v Parizu.

Po končanem izobraževanju je živela in delala na različnih koncih sveta, leta 2019 pa se je s svojo družino ustalila v Hong Kongu. Kot sama pravi, ji je bivanje v Hong Kongu omogočilo, da je lahko realizirala svoje sanje in ustanovila podjetje, ki je tesno povezano z njeno domovino.


Kot je pojasnila, se je z ekipo na ustanovitev podjetja pripravljala 18 mesecev, preden je prišlo do realizacije ideje. Kmalu po ustanovitvi je nastopila pandemija, ki ji je prekrižala nekatere načrte, vendar pa je ni ustavila na njeni poti.

Njeno podjetje ponuja izdelke, ki so namenjeni izboljšanju počutja uporabnikov. Kot pravi je prav zdaj idealen čas za to, da vsak po svojih najboljših močeh poskrbi zase, saj je zdravje v tem obdobju na prvem mestu.
 

Počasen ritem življenja je luksuz


Iva je povedala, da ji je pri Hrvatih všeč to, da živijo bolj umirjeno življenje in si radi vzamejo čas za počitek. V zadnjih letih, ko je živela in delala na različnih koncih sveta ter bila veliko pod stresom, si je največkrat zaželela, da bi lahko živela na bolj umirjen način. 

Iva Bravic Millereau. FOTO: Croatia Week
Iva Bravic Millereau. FOTO: Croatia Week
»Na Hrvaškem je ritem življenja nekoliko počasnejši in to je luksuz, po katerem danes mnogi hrepenijo,« pove Iva.

Beseda RE.VITYL pomeni revitalizacijo in vitalnost. Vsi produkti podjetja so namenjeni zasledovanju tema dvema ciljema. Med najbolj prodajanimi izdelki je RE.LEASE - svilena maska za spanje, v kateri se nahaja 16 različnih kristalov. Po Ivinih besedah prav ti pripomorejo k antistresnemu učinku, poskrbijo tudi za mladostnejšo kožo in za boljšo kakovost spanca. Masko izdeluje hrvaški poslovni partner BC Tech.

V ponudbi podjetja so med drugim tudi eterična olja, ki so bila prav tako izdelana na Hrvaškem. Slednja je namreč znana po proizvodnji visokokakovostnih eteričnih olj, zato se je Iva odločila za prodajo tovrstnih izdelkov pod svojo blagovno znamko. Eterična olja so organska, veganska in testirana v evropskih laboratorijih, ki imajo najvišje standarde kakovosti.


Največji izziv: načrtovanje rasti v času pandemije


Iva pove, da je največji izziv, s katerim se je srečala na dosedanji podjetniški poti, načrtovanje rasti v času pandemije. Trenutno so izdelki podjetja dostopni predvsem prek spletne prodaje. Prodaja v fizičnih trgovinah je namreč zaradi sprejetih ukrepov v tem obdobju precej otežena. Sicer pa Iva pravi, da se dober glas o podjetju hitro širi. Njene stranke živijo na različnih koncih sveta, največ povpraševanja po izdelkih pa se pojavlja med Hrvati, nad čimer je, kot pravi, nadvse navdušena.

»Naši cilji ostajajo tudi v teh težkih časih enaki, kot smo si jih postavili na začetku. Naš onovni cilj je povečati prepoznavnost blagovne znamke in širiti ponudbo izdelkov na tuje trge. Iščemo tudi načine, da bi sklenili sodelovanje z nekaterimi večjimi spletnimi trgovci in trgovinami na drobno. Prav tako delamo na novih produktih. Nenazadnje je naš cilj vplivati na to, kako ljudje doživljajo počitek, spanje in dobro počutje,« zaključi Iva.
 

Več iz rubrike