Beckham za igranje v videoigri plačan več kot v svoji nogometni karieri

Legendarni angleški nogometaš David Beckham se vrača na zelenice. Tokrat bo njegov lik prisoten v računalniški igri Fifa 21.
Fotografija: David Backham bo za sodelovanje v videoigri zaslužil 45 milijonov dolarjev. FOTO: REUTERS/Alessandro Bianchi 
Odpri galerijo
David Backham bo za sodelovanje v videoigri zaslužil 45 milijonov dolarjev. FOTO: REUTERS/Alessandro Bianchi 

Kot poroča The Mirror, je Davidu Backhamu sodelovanje pri simulacijski nogometni video igri Fifa 21 prineslo več denarja kot njegova petletna nogometna kariera iz časov, ko je sodeloval z nogometnim klubom Los Angeles Galaxy.

Svetovno znan angleški nogometaš David Backham je bivši član nogometnega kluba Los Angeles Galaxy iz Kalifornije. V ta nogometni klub je pristopil leta 2007 in zanj igral pet let na podlagi pogodbe v skupni vrednosti 28 milijonov evrov. Pred tem je sicer med letoma 2003 in 2007 igral za Real Madrid, med letoma 1993 in 2003 pa za Manchester United.

FOTO: PRATTA ROBERT/REUTERS 
FOTO: PRATTA ROBERT/REUTERS 
Podjetje Electronic Arts (EA) je razvilo serijo video iger Fifa, pri katerih gre za simulacijo nogometne igre oziroma turnirjev, ki jih dejansko pripravlja istoimenska mednarodna nogometna organizacija.

Od začetka letošnjega oktobra je v prodaji najnovejša verzija, Fifa 21. Ta ponuja nekatere izboljšave v primerjavi z lanskoletno verzijo. Igralcu je namreč ponujenih veliko različnih načinov igranja, ki prispevajo k izboljšanju uporabniške izkušnje. Vseeno ne gre za revolucionarno nadgradnjo.
 

V prvem tednu prodanih že 3,2 milijona primerkov videoigre 


Eden glavnih likov v najnovejši različici video igre je tudi Backham. EA je z Backhamom v te namene sklenil triletno pogodbo v višini 45 milijonov evrov, kar je več, kot je David prejel za dejansko igranje nogometa v sklopu kluba Los Angeles Galaxy. Prvotna ponudba, ki mu jo je podjetje ponudilo, je sicer znašala 34 milijonov evrov.


»Zelo sem ponosen, da sem spet na ovitku in da se vračam na zelenice kot nogometna ikona z nekaterimi svojim starimi soigralci,« je Backham ob sklenitvi pogodbe z EA zapisal na svojem Instagram profilu.

Velik finančni vložek, ki ga je proizvajalec najnovejše simulacijske nogometne videoigre namenil Backhamu, glede na visoko prodajo verjetno ne bo težko pokriti. V prvem tednu, ko je prišla igra na trg, je bilo namreč prodanih že 3,2 milijona primerkov, kar pomeni takojšnjih 157 milijonov evrov prihodka.
 

Več iz rubrike