Elon Musk podira rekorde: Samo letos zaslužil 100 milijard

Delnice ameriškega proizvajalca električnih avtomobilov Tesla so dosegle rekordno vrednost, Elon Musk pa se je povzpel na drugo mesto lestvice najbogatejših.
Fotografija: V samo 11 mesecih letošnjega leta se je Muskovo bogastvo povečalo za 100 milijard dolarjev. FOTO: REUTERS/Lucy Nicholson 
Odpri galerijo
V samo 11 mesecih letošnjega leta se je Muskovo bogastvo povečalo za 100 milijard dolarjev. FOTO: REUTERS/Lucy Nicholson 

V ponedeljek se je cena delnice Tesle na borzi Nasdaq povzpela na 524,96 ameriških dolarjev, s čimer je k svoji vrednosti dodala 7 odstotkov glede na zaključek trgovalnega dne v petek. Trenutno delnica trguje na zgodovinsko visoki ravni pri 546 dolarjev za delnico.

Rast delnic je spodbudila novica, da bo družba v indeks S&P 500 vstopila 21. decembra 2020. V zadnjem tednu so delnice družbe na vrednosti pridobile 16 odstotkov.

Gibanje cene delnice Tesla v USD na borzi Nasdaq. FOTO: TradingView
Gibanje cene delnice Tesla v USD na borzi Nasdaq. FOTO: TradingView


Prvi mož Tesle Elon Musk je posledično na Bloombergovi lestvici najbogatejših ljudi na svetu, zasedel drugo mesto. Od 24. novembra se je Muskovo bogastvo namreč povečalo za 7,24 milijarde in doseglo 128 milijard dolarjev.


Na lestvici je podjetnik prehitel ustanovitelja Microsofta Billa Gatesa, katerega bogastvo je prav tako ocenjeno na 128 milijard dolarjev. Musk je med vodilnimi izrinil tudi ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga, čigar premoženje je ocenjeno na 102 milijardi dolarjev in izvršnega direktorja Louis Vuitton Moët Hennessy Bernarda Arnaulta s 105 milijardami dolarjev premoženja.
 
V samo 11 mesecih letošnjega leta se je Muskovo bogastvo povečalo za 100 milijard dolarjev, na začetku leta pa je bil na lestvici uvrščen na 35. mesto. Za primerjavo, izvršni direktor Amazona Jeff Bezos, ki s premoženjem 182 milijard dolarjev vodi na lestvici najbogatejših, je od začetka leta zaslužil 67 milijard dolarjev.
 

Več iz te teme:

Več iz rubrike