Luksuzno letovišče v podobi Lune kot edinstvena atrakcija Las Vegasa

V Las Vegasu naj bi kot luksuzno letovišče kmalu zaživela vizija obsežne reprodukcije Lune.
Fotografija: Luksuzno letovišče Luna. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryLaunches
Odpri galerijo
Luksuzno letovišče Luna. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryLaunches

Nepremičninski razvijalec Michael R. Henderson je obudil svojo vizijo za vzpostavitev hotelske igralnice in letovišča The Moon v Las Vegasu, poroča Luxury Launches.
image_alt
Luksuzna lepotica vabi na razkošno plovbo

Podoben načrt je imel že leta 2002 in nato še leta 2014. Kot poročajo tuji mediji, zdaj napoveduje, da bo že tretjič poskusil realizirati letovišče.
 

V notranjosti kongresni center, nočni klubi, igralnica


Pet milijard evrov vredna krogla je zasnovana s poudarkom na arhitekturi, inženiringu, oblikovanju in umetnosti. Gre za estetsko mešanico gostoljubja zabave, izobraževanja, zanimivosti, tehnologije in vesoljskega turizma, navaja Luxury Launches.
Skica notranjosti letovišča. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryLaunches
Skica notranjosti letovišča. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryLaunches

The Moon obsega 515 kvadratnih metrov grajenega okolja in se ponaša s certifikatom Leed (mednarodno priznan sistem certificiranja za trajnost in kakovost zgradb). Postavljena bo 224 metrov nad tlemi, njen premer pa bo znašal 198 metrov. Za razliko od ostalih skulptur s konstrukcijo kupole bo to prava krogla.

V sklopu letovišča se bodo nahajali saloni, spektakularni kongresni center s površino skoraj 50.000 kvadratnih metrov, nočni klubi, razkošno opremljeni apartmaji, koncertna dvorana, igralnice in še mnogo več.
image_alt
V Las Vegasu obljubljajo zabavo na višji ravni

Do realizacije še najmanj pet let


Po napovedih Hendersona bi The Moon lahko sprejela do 10 milijonov gostov na leto. Poleg ostalih atrakcij, ki jih bo letovišče ponujalo, bodo lahko gostje uživali v 90-minutnem izletu na njeno površino, v sklopu katerega bodo lahko raziskovali njene lunarne kolonije.

Projekt bo zaživel po 12 mesecih načrtovanja. Gradnja naj bi trajala štiri leta, navaja Luxury Launches. Zaenkrat so predvideni stroški v višini 4,2 milijarde evrov, kar je enako kot leta 2002, ko se je Henderson prvič loteval projekta. Poznavalci zato sklepajo, da bodo realni stroški veliko višji, zaradi česar pričakujejo, da naj projekt ponovno ne bi bil izpeljan.
image_alt
Futuristična luksuzna jahta privablja poglede

The Moon pa ne bo edina okrogla skulptura v Las Vegasu. Do leta 2023 naj bi bil namreč zgrajen sodoben zabaviščni center s prvovrstno tehnologijo. Squere Garden Sphere, imenovan tudi MSG, bo prva kroglasta struktura na svetu, ki bo dodobra spremenila videz Las Vegasa, poročajo poznavalci.

Medtem ko ima MSG obliko kupole, bo The Moon prava krogla, navajajo mediji. Zato bo, če pride do njene realizacije, prvo tovrstno letovišče na svetu.
Tako letovišče naj bi zraslo tudi v Dubaju. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryLaunches
Tako letovišče naj bi zraslo tudi v Dubaju. Foto: Posnetek zaslona/LuxuryLaunches

Enako letovišče nameravajo zgraditi tudi v Dubaju, poročajo mediji. Dubaj je sicer mesto, ki je znano po futurističnih arhitekturnih presežkih, zato ta načrt ne preseneča.

Več iz rubrike