Luksuzni hoteli, ki stojijo na zasebnih otokih

Predstavljamo vam čarobne kotičke sveta; hotele, ki se nahajajo na zasebnih otokih.
Fotografija: Udaipur, Rajasthan, Indija. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Udaipur, Rajasthan, Indija. Foto: Shutterstock

Na svetu je kar nekaj čudovitih krajev, ki se ponašajo s svojimi otoki. Na nekaterih otokih so tudi luksuzni hoteli, ki imajo v lasti celotno območje. Nekateri otoki so priljubljeni zaradi čistega morja, drugi zaradi preprostosti življenja na njih in podobnih dejavnikov. V nadaljevanju vam predstavljamo čarobne kotičke sveta; šest luksuznih hotelov na otokih, ki jih navaja spletna stran Travelawaits.

image_alt
Najlepši vrtovi na svetu

Taj Lake Palace Hotel, Udaipur, Indija

Luksuzen hotel Taj Lake Palace v Indiji je eden izmed najlepših na svetu. V vodi v njegovi bližini je le privez za čolne, ki prevažajo goste. Zgrajen je bil okoli leta 1750 in danes izgleda skoraj tako kot palača v jezeru. V njegovi okolici je bujno središče z vrtom, vrhunsko restavracijo in bazen.

Udaipur, Rajasthan, Indija. Foto: Shutterstock
Udaipur, Rajasthan, Indija. Foto: Shutterstock

Otok Fregate, Sejšeli

Otok Fregate je z glavnega otoka Mahe dostopen s kratko vožnjo s čolnom ali helikopterjem. Je skrivnostno območje s 17 vilami in predsedniško vilo. Jeste lahko v glavni stavbi, kjer sta tudi prijeten bar in bazen, lahko pa vam obroke postrežejo tudi na vaši verandi. Domačini imajo prijetno navado, da goste podučijo, da svojo hrano delijo z okoliškimi živalmi. Ob zajtrku ali drugih obrokih se vam tako lahko pridružijo tudi številne ptice in druge živali, saj je otok zatočišče za divje živali.

image_alt
To so najdražja živila na svetu

Hotel Burgh Island, Anglija

Hotel Burgh Island je odraz priljubljenega obdobja Art Deco. Priljubljena pisateljica kriminalnih romanov Agatha Christie je tukaj napisala dva romana, za katera sta bila kasneje na tej lepi lokaciji posneta tudi filma.

Bigbury, Anglija. Foto: Shutterstock
Bigbury, Anglija. Foto: Shutterstock

Otok Matangi, Fidži

Na eksotičnem otoku Matangi se nahajajo majhne fidžijske koče. Otok je pravi dragulj in je v družinski lasti že od leta 1878. Na lokaciji se nahaja nekaj lokalov in glavna stavba, kjer lahko dobite vse obroke, ki so vedno sveži in lokalnega izvora. Turistom se priporoča tudi izlet v zaliv s čolnom in senzacionalno potapljanje. Posebnost otoka Matangi je tudi ta, da se ob vašem prihodu in odhodu zbere otoško osebje in vam zapoje ob spremljavi ukulele.

image_alt
Luksuzni hotel, vklesan v hrib pod oljčnim nasadom

Burj Al Arab, Dubaj, Združeni arabski emirati

Burj Al Arab v Dubaju ni le najbolj luksuzen hotel v tem mestu, temveč se nahaja na lastnem, umetnem otoku, do katerega lahko prispete po nasipu, ki je odprt le za goste. Ko prispete na otok, stopite v drug svet, poln bleščečega sijaja. Gre za prijetno okolje, ki omogoča zabaven pobeg ter nudi edinstveno doživetje luksuza.

Burj Al Arab, Dubaj. Foto: Shutterstock
Burj Al Arab, Dubaj. Foto: Shutterstock

Otok Heron, Queensland, Avstralija

Zadnji na seznamu je eden izmed čudovitih otokov Velikega koralnega grebena; otok Heron. Otok nudi odlične možnosti za potapljače. Med potapljanjem lahko vidite katere od številnih želv, morskih psov, škarpin, drobnih klovnov in še mnogo drugih morskih živalskih vrst. Otok je med drugim tudi izjemen naravni rezervat, kjer se nahaja raziskovalna postaja. Ta je locirana daleč od obale in gosti nešteto ptic.

Heron. Foto: Shutterstock
Heron. Foto: Shutterstock

Več iz rubrike