Luksuzni avtodom, ki proizvaja lastno pitno vodo

Za luksuzen avtodom, ki se napaja s sončno energijo in celo črpa pitno vodo iz ozračja, je potrebno odšteti vsaj 340.000 dolarjev.
Fotografija: Foto: Living Vehicle
Odpri galerijo
Foto: Living Vehicle

Če se želite to poletje dodobra naužiti luksuza in imate na voljo dodatnih 340.000 dolarjev, boste morda želeli preveriti luksuzni avtodom Living Vehicle 2023. Podjetje s sedežem v Santa Barbari v Kaliforniji je namreč prejšnji mesec predstavilo svojo novo, popolnoma trajnostno avtodomsko prikolico na sončni pogon, ki je namenjena strankam, ki želijo potovati daleč stran od kampov in prenatrpanih parkirišč za avtodome.

image_alt
Hrvaška, destinacija le še za najbogatejše

Skoraj 9 metrov dolg avtodom je opremljen z energetskim sistemom na sončno energijo za polno napajanje mobilne pisarne, ki je opremljena z izdelki Apple. Podjetje pravi, da je to tudi prvo vozilo v zgodovini, ki proizvaja lastno pitno vodo iz zraka. Z atmosferskim generatorjem vode v avtodomu, ki ga je izdelal izraelski startup Watergen, namreč črpa vlago iz zraka, da vsak dan proizvede 19 litrov pitne vode, navaj a CNBC.Avtodom je v nujnih primerih opremljen za shranjevanje do 380 litrov vode in kuhinjsko kuhalno ploščo, ogrevanje in rezervnim generatorjem.  

Luksuzni dodatki in mobilna pisarna

Za začetno ceno 339.995 dolarjev, ima vključene luksuzne značilnosti, ki vključujejo 2,4 metrska drsna vrata, ki vodijo do zložljive terase in opcijskega senčnika ter razkošno spalnico kjer se postelja iz spominske pene zloži v steno in ustvari mobilna pisarna z mizo iz orehovega lesa in Applovim zaslonom. Ideja podjetja Living Vehicle je pomagati ljudem, da ostanejo izven omrežja dlje kot kdaj koli prej.

Foto: Living Vehicle
Foto: Living Vehicle

Zvočni sistem s šestimi zvočniki poskrbi, da lahko tudi pisarna postane nekaj podobnega domačemu kinu. Jedilnica in bivalni prostor imata dvojno vlogo kot spalnica za goste, z drugo raztegljivo posteljo, kar pomeni, da lahko v avtodomu naenkrat spijo najmanj štiri osebe. Z doplačilom je na voljo tudi možnost povečanja spalne kapacitete na šest oseb s pogradom v bivalnem prostoru, ki ga je mogoče podreti s stropa.

image_alt
Avstralska vas, kjer domove že 40 let napaja sončna energija

Skoraj 380-litrski rezervoar za vodo je lahko še posebej uporaben za tisto, kar Living Vehicle oglašuje kot spa kopalnico, s tlemi in zadnjo ploščo prhe iz masivnega orehovega lesa, grelnikom brisač in ogledalom z LED s tehnologijo proti rošenju ter bidejem. Osnovna teža avtodoma znaša 5443 kg.

Pri Living Vehicle pravijo, da je vsak avtodom izdelan po meri z dobavnim rokom od 10 do 12 mesecev. Cene se razlikujejo glede na pakete možnosti in zanj se lahko odšteje tudi do 509.995 dolarjev.

image_alt
Katere najdražje počitniške destinacije obožujejo zvezdniki?

Foto: Living Vehicle
Foto: Living Vehicle
Avtodom nudi mnogo udobja. Foto: Living Vehicle
Avtodom nudi mnogo udobja. Foto: Living Vehicle
Minimalistična notranjost. Foto: Living Vehicle
Minimalistična notranjost. Foto: Living Vehicle
Avtodom je samozadosten. Foto: Living Vehicle
Avtodom je samozadosten. Foto: Living Vehicle

Več iz rubrike