Inovativna preobrazba Volkswagnovega avtobusa v plovilo

Italijanski oblikovalski studio Lazzarini izdeluje linijo majhnih pontonskih čolnov po navdihu nekaterih najboljših klasičnih avtomobilov.
Fotografija: Foto: Posnetek zaslona/ My Modern Met
Odpri galerijo
Foto: Posnetek zaslona/ My Modern Met

Oblikovalski studio Lazzarini je najbolj znan po inovativnih konceptih superjaht, dobro pa se znajde tudi na področju arhitekture in vesoljskega dizajna. Družba je nedavno predstavila najnovejši koncept pontonskega čolna po navdihu Volkswagnovega avtobusa, navaja spletna stran GNN.

image_alt
Najbolj razkošne jahte v lasti slavnih in bogatih

Med modeli tudi Bondov Aston Martin

Čoln je del najnovejšega zagonskega projekta Floating Motors, s katerim želi podjetje preoblikovati in prilagoditi klasične avtomobile in jih spremeniti v funkcionalna vodna vozila.

Med kloni klasičnih avtomobilskih modelov so tudi Bondov Aston Martin, dvosedežna kabrioleta MINI in La Dolce ter legendarni Lamborghini Countach.

Replike klasičnih avtomobilskih modelov so zelo natančno izdelane iz steklenih ali ogljikovih vlaken, ki jih naknadno namestijo na različne modele pontonov z motorjem.

image_alt
Štiridnevno križarjenje za 120 evrov

V podjetju zagotavljajo, da strogo spoštujejo razmerja in velikosti originalnega modela avtomobila ter da za plavajoči trup uporabljajo najsodobnejše navtične tehnike. »Naši izdelki so vrhunski luksuzni motorni čolni, oblikovani kot mitski avtomobili,« navajajo v podjetju.

Z investicijo do deleža podjetja

Projekt je še vedno v začetni fazi. Edini model, ki je trenutno na voljo za prednaročilo, je dvosedežni kabriolet La Dolce, katerega cena je 30.000 evrov, navajajo tuji mediji.

Podjetje Lazzarini trenutno zbira kapital, da lahko začne z izdelavo. V ta namen so tudi sprožili kampanjo množičnega financiranja projekta. Kdor bo investiral 870 evrov, bo prejel 4350 evrov popusta pri prvem naročilu, investicija, težka 43.000 evrov, pa prinese odstotni delež v podjetju in prvotno izdajo modela La Dolce.

Če bo kampanja uspešna in bo podjetju uspelo zbrati začetni kapital, bi lahko prve primerke predstavilo že čez dve leti, navajajo tuji mediji. Sprejemajo pa tudi naročila po meri, v kolikor je komu bolj všeč ikonični avtomobil, ki za zdaj še ni del njihove ponudbe.

image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

Lazzarini sicer ni edino podjetje, ki želi retro avtomobile opremiti z najsodobnejšimi motorji, zavorami in vzmetenjem. Podjetje Eeagle je na primer posodobilo vse najlepše športne avtomobile Jaguar iz 60. let prejšnjega stoletja, navaja GNN. 

La Dolce. Foto: Posnetek zaslona/ My Modern Met
La Dolce. Foto: Posnetek zaslona/ My Modern Met
Foto: Posnetek zaslona/ My Modern Met
Foto: Posnetek zaslona/ My Modern Met

Več iz rubrike