Najbolj razkošne jahte v lasti slavnih in bogatih

To so luksuzne mega jahte slavnih, ki so znane po neverjetnem razkošju.
Fotografija: Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution
Odpri galerijo
Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution

Razkošne jahte so postale v zadnjem času obvezna lastnina milijonarjev in milijarderjev. Včasih se zdi, kot da med sabo tekmujejo, kdo si lahko privošči bolj razkošno morsko lepotico. Autoevolution navaja nekaj najbolj razkošnih superjaht, ki so v lasti slavnih in bogatih.

image_alt
Z najbolj razkošnimi križarkami okoli sveta

Flying Fox in Jeff Bezos

Nekateri tuji mediji navajajo, da je razkošna 136 metrov dolga superjahta v lasti Jeffa Bezosa, vendar pa naj uradno jahta ne bi bila pisana na njegovo ime. Dvom o lastništvu luksuzne lepotice je podžgala pevka Beyonce, saj je za praznovanje rojstnega dne izbrala prav Flying Foxs.  

Jahta, ki naj bi bila 14. največja na svetu, na krov sprejme 22 gostov in 55 članov posadke, vključno z maserji, kuharji in služabniki, navaja Autoevolution. Notranjost se ponaša z razkošno opremo in modernim dizajnom. Na jahti se poleg osnovnih prostorov nahajajo tudi nočni klub, telovadnica, savna, oprema za vodne športe in dva heliporta.

Solaris in Roman Abramovič

Roman Abramović, lastnik nogometnega kluba Chelsea in ruski milijarder, je lastnik več jaht, njegova najljubša pa naj bi bila 600 milijonov evrov vredna lepotica Solaris. Ladja, izdelana po meri, z dolžino 140 metrov spada med 15 največjih mega jaht.

image_alt
Luksuzna jahta namenjena razkošnim zabavam

Plovilo ponuja možnost namestitve v 48 kabinah, poleg 60 članov posadke pa na krov sprejme 36 gostov. Potniki se lahko zabavajo ob bazenu, v jacuzziju ali v nočnem klubu. Jahta pa ne izstopa po razkošni opremi, temveč po naprednem varnostnem sistemu, vključno z oklepno zaščito, neprebojnimi okni in celo radarsko nadzorovanim sistemom za odkrivanje raket, navaja Autoevolution.

Viva La Vida in Tom Brady

Malo manjša od ostalih jaht v tej kategoriji je 23 metrov dolga jahtica, ki razveseljuje slavnega športnika Toma Bradyja in njegovo ženo, manekenko Gisele Bündchen.

Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution
Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution

Kot poročajo poznavalci, naj bi kupil Tom plovilo predvsem zato, da bi lahko z družino ob koncih tedna lažje potoval do eksotičnih krajev. Plovilo združuje tehnološke inovacije s sodobnimi funkcijami, kot so avtomatska streha, ohlajen krov in hibridni zaščitni sistem za trup.

Za razliko od drugih razkošnih mega jaht, je Viva La Vida namenjena predvsem družinam. Kljub temu je opremljena z vrhunsko najsodobnejšo opremo.

Na plovilu se poleg jedilnice in družabnega prostora nahajajo tudi glavni apartma, suita z zakonsko posteljo in kabina za goste z dvema posteljama.

image_alt
Včasih reveži, danes slavni in bogati

Glede na to, kdo je njen lastnik, ni presenetljivo, da je plovilo polno opremljeno z rekviziti za vodne športe.

Maraya in Sean Combs (P. Diddy)

Kot navaja Autoevolution, je glasbenik Sean Combs edini med milijonarji, že dolgo časa ostaja zvest eni jahti. Ta luksuzna 54 metrov dolga jahta naj bi bila vredna 65 milijonov dolarjev. Na krovu je prostora za 12 gostov in 15-člansko posadko. Glavni apartma ima lastno pisarno, veliko kopalnico in zasebni balkon.

Kot večina superjaht tudi Maraya ponuja razkošje in udobje. Gostje se lahko sproščajo v jacuzziju, ob bazenu, v polno opremljeni telovadnici ali wellnessu. V notranjosti so tudi nočni klub z barom, kino soba, dve jedilnici in velika kuhinja z zasebnim kuharjem.

Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution
Foto: Posnetek zaslona/Autoevolution

Več iz rubrike