VIDEO: Ko se v Microsoftu dela le 4 dni na teden ...

Eksperiment štiridnevnega delovnega tedna zopet prinesel odlične rezultate. V japonski podružnici je bila produktivnost v času preizkusa večja za kar 40 odstotkov!
Fotografija: Microsoft
Odpri galerijo
Microsoft

Preizkus skrajšanega delovnika je bil del Microsoftove akcije "Work-Life Choice Challenge", s katero želijo vsako leto v podjetju prevetriti dinamiko dela in ravnovesja med službo in zasebnim življenjem. Njen namen pa je seveda povečanje produktivnosti ter ustvarjalnosti zaposlenih.

V japonski podružnici so za čas projekta imeli zaposleni vse petke v mesecu avgustu proste, za njih pa so bili vseeno plačani. Produktivnost je bila v primerjavi z lanskim avgustom večja za 40 odstotkov.
Poleg skrajšanega delovnega tedna pa so uvedli prav tako izjemno aktualno in popularno metodo, ki povečuje produktivnost in pripadnost zaposlenih. To so kratki sestanki, ki trajajo največ pol ure.



Microsoft ni prvio podjetje, v katerem so se lotili tovrstnega projekta. Prvi so bili v Perpetual Garden iz Nove Zelandije, sledila je danska občina, popularno pa je tudi krajšanje delovnega časa v enem dnevu.


 

Več iz rubrike