Raziskava: Štiridnevni delovnik prinesel odlične rezultate

V novozelandskem podjetju Perpertual Guardian so sklenili dvomesečno testno obdobje štiridnevnega delovnika. Zaposlenim niso zmanjšali plač, njihov dnevni urnik ni trajal dlje, a vse potrebno delo je bilo opravljeno.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Iz Nove Zelandije poročajo o neverjetni zagnanosti, produktivnosti in pozitivni naravnanosti ljudi, ki so sodelovali pri poskusu.

Pri projektu je sodelovalo 240 zaposlenih in raziskovalci z nacionalne univerze so pri vseh občutili krepko povečanje motivacije.

Direktor finančnega podjetja Perpertual Guardian Andrew Barnes je želel preveriti, kakšno ravnotežje med delovnim in zasebnim življenjem potrebujejo zaposleni v stresnih službah, kot je njihova.

ni podpisa
ni podpisa

Zaposleni naj bi v tem obdobju razvili inovativne načine za izboljšanje delovnega procesa in tako opravili vse naloge v precej krajšem času. »Med drugim so manj časa preživeli na družbenih omrežjih,« pove.

Raziskave v podjetju kažejo, da so bili zaposleni med štiridnevnim delovnikom precej manj pod stresom in da so se med testnim obdobjem počutili veliko bolj vpeti v delo in podjetje.

Ker so rezultati pozitivni, je direktor podaljšal zgoraj opisani način dela najmanj do konca tekočega leta.

 

 

 

 

Več o eksperimentu si lahko ogledate v spodnjem posnetku:

Več iz rubrike