Katerih je 6 najbolje plačanih igralcev golfa vseh časov?

Profesionalni igralci golfa na različnih turnirjih in s posli zaslužijo veliko denarja.
Fotografija: Tiger Woods. Foto: Russell Cheyne/Reuters
Odpri galerijo
Tiger Woods. Foto: Russell Cheyne/Reuters

Golf je zanimiv šport, toda lahko traja kar nekaj časa, da se ga naučite, kaj šele, da ga obvladate. Eden najvidnejših turnirjev za zvezdnike golfa je Turneja PGA. Obstaja tudi nova turneja, ki jim poskuša konkurirati, to je LIV Golf, ustanovljen leta 2021. Profesionalna liga golfa, ki jo podpira Savdska Arabija, je bila  sicer označena kot kontroverzna še preden se je začela, saj je bilo v njej zaznanih veliko dejavnikov, ki so kazali na pranje denarja.

image_alt
Najbogatejši igralci, ki so igrali v filmih Harry Potter

Kljub temu je turnir uspel in sodelovalo je veliko profesionalnih igralcev golfa, ki so si prizadevali osvojiti nagrado v višini 20 milijonov dolarjev za vsakega od prvih šestih dogodkov in zajamčeno denarno nagrado 120.000 dolarjev, tudi če igralec konča na zadnjem mestu. Denar od nagrad je eden od virov prihodkov, ki jih imajo igralci golfa. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj igralcev, ki trenutno veljajo za najbogatejše. 

Rory Mcllroy

Profesionalni golfist Rory McIlroy prihaja iz Severne Irske. Med drugim je član PGA in European Tour. Nekoč je bil na uradni svetovni lestvici golfa uvrščen kot številka ena na svetu. Na tem položaju je vztrajal približno 106 tednov.  Do sedaj je zbral neverjetno neto vrednost 170 milijonov dolarjev. Poleg zaslužka na turnirjih je svoje bogastvo ustvaril s svojimi podporami in posli z blagovnimi znamkami.

Rory Mcllroy. Foto: Posnetek zaslona/CNN Sports
Rory Mcllroy. Foto: Posnetek zaslona/CNN Sports

Gary Player

Južnoafriški upokojeni poklicni golfist Gary Player je približno sedem desetletij svojega življenja posvetil golfskemu športu. 86-letni zvezdnik golfa, ki je svojo kariero začel pri zgodnjih 16 letih, je splošno znan kot eden največjih igralcev golfa vseh časov. V svoji celotni karieri mu je uspelo osvojiti devet velikih prvenstev med rednimi sezonami turnej in devet velikih prvenstev med Champions Tour. Ima ogromno neto vrednost 250 milijonov dolarjev, ki je v glavnem prišla iz njegovih nepremičnin in podjetij za oblikovanje igrišč za golf.

Phil Mickelson

Ameriški profesionalni igralec golfa Phil Mickelson je najstarejši zmagovalec prvenstva PGA Championship, ko je leta 2021 naslov osvojil pri 50 letih. Njegova starost ni vplivala na njegovo sposobnost za zmago, čeprav skoraj ni igral na turnirju, ker se je odločil spregledati domnevne kršitve človekovih pravic v Savdski Arabiji, ko je sodeloval na turneji LIV Golf. Trenutno ima neto vrednost 300 milijonov dolarjev, čeprav je Forbes poročal, da njegov zaslužek s podporo kariere znaša približno 800 milijonov dolarjev.

image_alt
Najbolj razkošne jahte v lasti slavnih in bogatih

Jack Nicklaus

Upokojeni ameriški poklicni igralec golfa in oblikovalec igrišč za golf Jack Nicklaus se ponaša z ogromno neto vrednostjo v višini 400 milijonov dolarjev. Čeprav je znana zvezda golfa, njegova velika neto vrednost v glavnem izvira iz njegovih podjetij, pa tudi iz sodelovanja velikih blagovnih znamk, kot je Rolex. 82-letni upokojeni zvezdnik golfa velja tudi za enega največjih igralcev golfa vseh časov. V celotni karieri je osvojil kar 117 profesionalnih turnirjev.

Jack Nicklaus. Foto: Getty Images
Jack Nicklaus. Foto: Getty Images

Greg Norman

Avstralski podjetnik in upokojeni profesionalni igralec golfa, Greg Norman je v športnem svetu zaslovel z 89 zmagami na turnirjih. Omenjeni dobitki so mu pomagali ustvariti 400 milijonov dolarjev vredno bogastvo. Premoženje 67-letnega zvezdnika golfa v glavnem izvira iz njegovih poslovnih podvigov.

Tiger Woods

Zadnji na lestvici se tokrat nahaja ameriški profesionalni golfist Tiger Woods, ki velja za enega največjih igralcev golfa vseh časov ter tudi enega najbolj znanih športnikov. 46-letni zvezdnik golfa ima po poročanju Forbesa ima ogromno neto vrednost 1 milijardo dolarjev. Je med najbogatejšimi športniki na svetu, njegov zaslužek pa je v glavnem izhaja iz poslov in podpore blagovnih znamk.

image_alt
Milijarderji, ki so organizacijam donirali največ denarja

Več iz rubrike