Katera evropska mesta so kot nalašč za poletno raziskovanje?

Po dolgih omejitvah ter precej mrzli zimi, ki je bila letos v številnih delih Evrope, so poletna potovanja nestrpno pričakovana.
Fotografija: Lizbona ponoči. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Lizbona ponoči. Foto: Shutterstock

Poletje je čudovit čas za potepanje in raziskovanje Evrope. Po dolgih omejitvah ter precej mrzli zimi, ki je bila letos v številnih delih, je poletje sezona, ki smo jo mnogi nestrpno čakali. Katera evropska mesta so kot nalašč za poletni oddih?

image_alt
6 čudovitih skritih plaž v Italiji

Amsterdam

Prvi na tokratnem seznamu je Amsterdam, ki velja za mesto zabave. Nizozemci so prijazni ljudje, ki se radi zabavajo po cele noči. Poletje je pravi čas za uživanje v vseh čudovitih znamenitostih, ki jih ponuja to svetovljansko mesto. Toplo poletno vreme ter povsod rože, tudi če je sezona tulipanov mimo. Junija je tam zelo priljubljen festival, festival Bacchus Wine v Amsterdamu Bos in Amstelveen, ki je odličen dogodek za ljubitelje vina in glasbe, navaja spletni portal Trawel Awaits.

Amsterdam. Foto: Shutterstock
Amsterdam. Foto: Shutterstock

V Amsterdamu lahko uživate tudi v polnem poletnem razcvetu v Hortus Botanicus z njegovimi eksotičnimi rastlinami in rastlinjaki ali pa se odpeljete z vlakom do spektakularnega vrta s kipi iz Singerja Larena.

Za malce vznemirljivosti je za obisk tudi stolp A'DAM, ki ima 22 nadstropij ter pogled na pristanišče ladij za križarjenje. Tam so tudi kavarne in bari. Če pride do nenavadnega deževnega dne, se lahko zatečete v več kot 50 muzejev in se prepustite umetnosti in kulturi vseh vrst.

Dublin

Znano je, da na Irskem veliko dežuje, zato so najbolj suhi meseci od junija do avgusta za dodobra izkoristiti. Na ulicah se dogaja polno festivalov, peš pa se da raziskati številne znamenitosti mesta.

Dublin. Foto: Shutterstock
Dublin. Foto: Shutterstock

Po želji se lahko sprehodite ob reki Liffey, obiščete Trinity College in se družite z domačini na priljubljenem Bloom Garden Festivalu ali Street Feastu ter v prijetnih pubih poskusite krepko dublinsko hrano in pijačo.

Budimpešta

Budimpešta poleti je ponuja užitek iz več razlogov. Mogočna reka Donava, ki teče skozi mesto, vabi na nešteto izletov z ladjo, da z vode občudujete impresivno obzorje. Ponuja tudi plaže, reke in kopališča, med katerimi sta priljubljena Margaretin otok in jezero Lupa.

Budimpešta. Foto: Shutterstock
Budimpešta. Foto: Shutterstock

Navdušujeta tudi Japonski vrt in Glasbena fontana ter poletna atrakcija poletni festival na Margitinem otoku, poznanem tudi kot otok svobode. Drug poletni festival je Sziget Festival, eden največjih evropskih festivalov pop glasbe.

image_alt
Najbolj razkošne jahte v lasti slavnih in bogatih

Budimpešta ima vse večji sloves mesta za zabave, kar pride poleti še bolj do izraza. Nočno življenje je prepredeno s pretežno mladimi, ki plešejo vso noč. Če vas gneča v nočnih lokalih ne moti, se boste ob nočnem življenju v Budimpešti lahko odlično zabavali.

Malaga

Malaga, ki se nahaja v Andaluziji na jugu Španije, je veliko pristaniško mesto ob Sredozemskem morju. Poleti lahko postane precej vroče, vendar z morja pogosto piha hladen veter, za senco pa poskrbijo tudi številni parki, posejani s palmami in široke avenije. Glede na visoke temperature se prebivalci Malage sprehajajo zvečer, med vročino pa se modro zadržujejo doma.

Malaga. Foto: Shutterstock
Malaga. Foto: Shutterstock

Ob večeru se lahko sprehodite do Gibralfara, trdnjave, ki je v mestu. Če vas zanima umetnost in želite za nekaj časa pobegniti od vročine ter se izogniti dolgim ​​vrstam v svetovno znanih muzejih, je poletje čas za obisk Malage, saj imajo ljudje raje plažo kot kulturo.

Lizbona

Lizbona je poleti vroča in to se ne nanaša samo na vreme. Ob morju seveda vedno piha hladen veter, a ob sprehodu skozi mestno jedro se boste zagotovo dobro oznojili. To kar daje Lizboni poleti čar je poleg uživanja v barih in terasah na strehah tudi nočno življenje v Bairro Altu in plažah Estorila. Tukaj se dogaja tudi mnogo svetovno znanih festivalov, ki potekajo vse poletje. Med njimi sta NOS Alive in Jazz Em Agosto.

image_alt
Razkošne nepremičnine, ki so v lasti Jeffa Bezosa

Več iz rubrike