Kakšen je prstan, ki se ponaša z več kot 20.000 diamanti?

Razkrit je bil ogromen prstan, obložen z diamanti, ki je podrl svetovni rekord po številu vstavljenih diamantov, ki so na njem.
Fotografija: Fotografija je simbolična. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. Foto: Shutterstock

Zdaj lahko na enem prstu nosite več kot 20.000 diamantov. SWA Diamonds, draguljar s sedežem v Indiji, je namreč razkril ogromen prstan, obložen z diamanti, poimenovan »Touch of Ami« s katerim je podrl svetovni rekord po številu vstavljenih diamantov na prstan. Njegovih osupljivih 24.679 kamnov je več kot dvakrat več od prejšnjega rekorderja.

image_alt
Odkrit eden največjih diamantov v zgodovini

Kos nakita, ki ga je navdihnila rožnata goba ostrigar, je pokrit z ekspanzivnim vrhom v obliki rože, ki pokriva večji del vaše roke. Zapleteni detajli so bili izdelani z vlivanjem tekočega zlata v kalup z 41 cvetnimi listi gob, preden so na vsak cvetni list ročno položili naravne diamante.

Znameniti prstan prikazan iz več zornih kotov. Foto: SWA Diamonds
Znameniti prstan prikazan iz več zornih kotov. Foto: SWA Diamonds

Uradni rekord je bil postavljen maja 2022

Podjetje je imelo skupino strokovnjakov iz laboratorija Mednarodnega gemološkega inštituta, da bi ocenili prstan in tako zagotovili njegovo kakovost. Podjetje je maja 2022 uradno prejelo svetovni rekord, navaja CNN Style.

Prstan je za izjemen podvig dosegel več rekordov, vključno z Guinnessovo knjigo rekordov in Azijsko knjigo rekordov.  Oblikovalec nakita je potreboval 90 dni, da je prstan dokončal z uporabo 3-D tiskanja in tehnologije digitalnega oblikovanja.

Prstan Touch of Ami, ki ima več kot 20.000 diamantov. Foto: SWA Diamonds
Prstan Touch of Ami, ki ima več kot 20.000 diamantov. Foto: SWA Diamonds

Draguljar je prstan zasnoval deloma zato, da bi povečal prepoznavnost blagovne znamke in spodbudil več naložb v okrožju, ki je znano po svojih spretnih izdelovalcih nakita.

Prstan s simboliko nesmrtnosti in dolgoživosti

»Goba, ki je na prstanu, predstavlja nesmrtnost in dolgoživost,« je v izjavi za javnost dejal Abdul Gafur Anadiyan, generalni direktor pri SWA Diamonds. »V naš privilegij in čast je, da je bil ta prstan narejen v Indiji, poleg tega pa je lastnik prstana Indijec. »The Touch of Ami označuje tudi zmagoslavje podjetništva v sektorju diamantov v naši državi.«

image_alt
Podjetje za luksuzni nakit izdeluje ogljično nevtralne diamante

Prejšnji rekord za največ diamantov, vstavljenih v prstan, je imel Harshit Bansal, ustanovitelj Renani Jewels v Meerutu. Njegov cvetlični dizajn, »Prstan blaginje«, je bil leta 2020 opremljen z 12.000 diamanti.

Diamantni prstan pa ima poleg svojega rekorda v Guinessovi knjigi rekordov tudi rekordno ceno. Ocenjen je namreč bil kar na 95.243 dolarjev.

image_alt
Prestižni dvorec s katerim se ponaša Tiger Woods

Več iz rubrike