Prestižni dvorec s katerim se ponaša Tiger Woods

Vpogled v notranjost 54 milijonov dolarjev vrednega dvorca, ki ga ima Tiger Woods na otoku Jupiter na Floridi.
Fotografija: Foto: Otras Fuentes
Odpri galerijo
Foto: Otras Fuentes

Tiger Woods je ameriški profesionalni ameriški igralec golfa. Njegova neto vrednost znaša neverjetnih 1,7 milijarde dolarjev, kar je po Forbesovih podatkih popolnoma enako kot neto premoženje s katerim se ponaša Michael Jordan. Mnogi si lahko le predstavljamo, kakšno premoženje ima legendarni športnik, saj je zgolj njegov dvorec na otoku Jupiter na Floridi, ki ga predstavljamo v nadaljevanju, vreden 54 milijonov dolarjev. 

Dvorec s prvovrstno telovadnico, vinsko kletjo in bazenom

Morda nima obsežne zbirke večmilijonskih posesti, s katerimi bi se lahko pohvalil, a njegova velika graščina je dovolj, da pritegne mnogo pozornosti. Glede na podatke, ki jih navaja Architectural Digest, posestvo leži na 12 hektarjih velikem zemljišču. Domovanje je razdeljeno na dva dela. En del je namenjen bivalnemu prostoru, drugi del pa je večnamenska stavba, opremljena s prvovrstno telovadnico, vinsko kletjo in notranjim dvigalom.

Pogled na razkošen dvorec. Foto: Posnetek zaslona/The Sun
Pogled na razkošen dvorec. Foto: Posnetek zaslona/The Sun

Woodsov prostoren kompleks vključuje tudi igrišče za golf s štirimi luknjami, tako da lahko 46-letna legenda golfa kadar koli vadi svojo igro golfa. Aktivnosti je možno izvajati tudi v 30-metrskem bazenu ter na zunanjem košarkarskem in teniškem igrišču. Obstaja tudi steklena pot, ki povezuje ločene hišne dele, ki smo jih omenili prej, pa tudi velika čolnarna s privezom za športnikove čolne.

Zvezdnik si doma privošči tudi zasebne kisikove terapije

Dvorec ima tudi nekatere druge zanimive možnosti. Tam se nahaja tudi kisikova komora v kateri se Woods sprosti po intenzivnem treningu ali prvenstvu, ki ga potrebuje vsak profesionalni športnik. Da prejme terapevtske storitve ne potrebuje niti zapuščati svojega bivališča, saj ga lahko njegovi trenerji, trenerji in zdravstveni svetovalci spremljajo na svojem domu. Prvovrstna telovadnica vključuje tudi različne uteži in tekalne steze. V kleti se nahaja medijska soba, kjer lahko igra igrice ali se sprosti v zasebnem kinu.

image_alt
Osupljiv dvorec Jennifer Lopez in Bena Afflecka

Luksuzna nepreimčnina je izjemno prostorna s temnimi tlemi iz trdega lesa in velikimi belimi kamnitimi stebri po celotni strukturi. Poleg lastne velike glavne spalnice so na voljo še tri razkošne spalnice za goste. Na voljo je tudi velika jedilnica in kamin. Ampak to ni vse. Ob dvorcu se nahaja še samostojna garaža za šampionovo osupljivo zbirko avtomobilov Cadillac, Buicks in Lamborghini ter hiša za goste.

Woodsove druge nepremičnine na otoku Jupiter

Kljub ločitvi od svoje bivše žene Elin Nordegren leta 2010, je Woods ostal predan svoji športni karieri. Odprl pa je tudi svojo restavracijo za vogalom posestva The Woods. Športni bar ponuja pestro izbiro ameriške kuhinje kjer lahko obiskovalci jedo kot šampion. Vendar pa ni edini legendarni športnik, ki ima restavracijo na otoku Jupiter. Prav tako ima svoj športni bar in restavracijo na istem območju tudi podjetnik in nekdanji prvak lige NBA, Michael Jordan.

image_alt
Slavni bogataši, ki imajo v lasti zasebne otoke

Foto: Posnetek zaslona/The Sun
Foto: Posnetek zaslona/The Sun
Foto: Posnetek zaslona/The Sun
Foto: Posnetek zaslona/The Sun
Foto: Posnetek zaslona/The Sun
Foto: Posnetek zaslona/The Sun
Foto: Posnetek zaslona/The Sun
Foto: Posnetek zaslona/The Sun
Foto: Posnetek zaslona/The Sun
Foto: Posnetek zaslona/The Sun

Več iz rubrike