Kaj pritegne bogate in slavne v Dubaju?

Dubaj za bogataše velja za epicenter razkošnega življenja. Med drugim tam na bankomatih iz zlata dvigujejo zlate kovance, palice ali medaljone.
Fotografija: Razkošni Burj Al Arab v Dubaju. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches
Odpri galerijo
Razkošni Burj Al Arab v Dubaju. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches

Dubaj velja za eno izmed glavnih destinacij kamor radi pobegnejo bogataši po svetu. V primerjavi z Dubajem, tudi New York in Miami zbledita. V Dubaju, kjer je razkošje vseh vrst imajo nepremičnine tudi mnogi svetovno znani zvezdniki, kot so Lindsay Lohan, David in Victoria Beckham ter Giorgio Armani. Toda kaj pritegne bogate in slavne zvezdnike v to mesto, ki je v bistvu v puščavi?

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

V izogib gneči na cesti na pot kar s helikopterjem

Vemo, da so mesta, kot sta New York City in Los Angeles, znana po vožnji s taksiji, ker je nenehna gneča. Toda v deželi ultrabogatih se milijarderji povsem izognejo prometu, tako da najemajo helikopterje za potovanje po mestu. Helikopter lahko najamete tudi kot turist za oglede ali pa se, če ste tako bogati kot milijarderji, lahko vozite z lastnim zasebnim helikopterjem.

Luksuzni avtomobili

Pogosto občudujemo zbirke avtomobilov zvezdnikov. Toda čeprav so njihovi avtomobili vredni več, kot marsikdo zasluži v celotnem življenju, s v primerjavi z marsikaterim v Dubaju, zgolj bleda senca. Po ulicah je videti Lamborghinije, Rolls Royce in Ferrarije. Nekatera od teh športnih vozil so izjemno ekstravagantna, kot je celoten Mercedes Benz, prevlečen z belim zlatom ali z zlatom prevlečen SUV ali Lamborghini.

V Dubaju je videti tudi luksuzne avtomobile kot je Lamborghini Veneno. Foto: Posnetek zaslona/Carcility
V Dubaju je videti tudi luksuzne avtomobile kot je Lamborghini Veneno. Foto: Posnetek zaslona/Carcility

Razkošni hoteli

Še ena zanimivost, zaradi katere je Dubaj poleg slikovitih pokrajin in razkošnega življenja priljubljeno mesto, so njegovi razkošni hoteli. Ne samo, da so ti hoteli neverjeten prizor zaradi svojih edinstvenih arhitekturnih zasnov, ampak se razlikujejo tudi po ceni na noč. Eden izmed hotelov, ki se imenuje Atlantis, se ponaša tudi s podvodnimi sobami.

Dirke kamel z mini roboti

Še en na videz smešen dogodek, toda v resnici kar brutalen, za katerega bogataši v Dubaju porabijo svoj denar, so dirke kamel z mini roboti. Že od leta 2002 so bili otroci jahači prepovedani v športu v Združenih arabskih emiratih, zato so se namesto tega odločili za uporabo robotov.

image_alt
Vplivneži, ki so postali uspešni podjetniki

Za razliko od kameljih dirk v Avstraliji, kjer so v igri ljude, imajo v Dubaju mehanske džokeje, ki vsak tehta približno dva kilograma.

Bankomati z zlatom

Ni skrivnost, da so bogataši v Dubaju obsedeni s sijočo rumeno kovino, ki ji pravimo zlato. Od zlato pobarvanih avtomobilov in straniščnih školjk, izdelanih iz masivnega zlata, se zdi, da je zlato tisto, zaradi česar milijarderji uživajo v svojem raju.

Ko se torej naveličajo štetja kupov gotovine, se lahko odpravijo do zlatega bankomata in dvignejo zlate kovance, palice ali medaljone. Zveni neverjetno? Po poročanju The Travel ne samo, da lahko uporabniki dvignejo zlate kovance in palice, ampak to dobijo tudi iz zlatega bankomata.

V Dubaju je tudi mnogo zlatih bankomatov, kjer se da prevzeti zlato. Foto: Doan David/Instagram
V Dubaju je tudi mnogo zlatih bankomatov, kjer se da prevzeti zlato. Foto: Doan David/Instagram

Največji tematski park v zaprtih prostorih na svetu

Tematski parki Six Flags so morda glavna atrakcija, ko gre za tematske parke v Ameriki, vendar se Dubaj lahko pohvali, da ima največji notranji park na svetu. Imenuje se IMG World of Adventure, obsega pa 28 nogometnih igrišč in nosi enega najhitrejših in najvišjih toboganov v ZAE.

Bogataši se lahko zabavajo v parku, ki je sestavljen iz štirih con, ki vključujejo dve priljubljeni - cono Marvelovih likov in cono Cartoon Network. Druge cone vključujejo skupno 28 jedilnic, 25 trgovin in 21 drugih voženj in atrakcij. Za ponudbo tovrstne zabave, so stroški znašali ogromno milijardo dolarjev.

image_alt
Najljubše davčne oaze bogatašev

Več iz rubrike