Hrvatica, ki se je z modnimi torbicami prebila v New York

Vjerana Stipetić, oblikovalka, ki stoji za blagovno znamko VENA candy, je svoje izdelke predstavila na newyorškem tednu mode.
Fotografija: FOTO: Croatia Week
Odpri galerijo
FOTO: Croatia Week

Kot poroča Croatia Week, je dobila Hrvatica Vjerana Stipetić edinstveno ponudbo. Kot oblikovalka modnih torbic je dobila priložnost rezultate svojega dela prvič predstaviti tudi na newyorškem tednu mode.
 

Kolekcija torbic, ki se odlikujejo po barvitosti in igrivosti


Vjerana Stipetić je Hrvatica, ki živi na Nizozemskem. Je oblikovalka in izdelovalka zbirke torbic in drugih modnih dodatkov, ki so prepoznavni pod blagovno znamko VENA candy. Kolekcija torbic se odlikuje po barvitosti in igrivosti.

Stipetićeva je razložila, kako je prišlo do sodelovanja z NYFW. Vse se je začelo decembra 2019, ko je začela svoje izdelke prodajati v modni trgovini v New Yorku. Ta neposredno sodeluje z modno revijo v okviru NYFW. Nekateri oblikovalci so bili zaradi inovativnih izdelkov povabljeni k sodelovanju in Vjerana je bila ena izmed njih.
 

Stipetićeva je delila svoje vtise z dogodka


FOTO: Croatia Week
FOTO: Croatia Week
NYFW je eden najbolj odmevnih modnih dogodkov na svetu. Vjerana je povedala, da je bila izjemna izkušnja na tednu mode videti toliko talentov na enem mestu. Mali oblikovalci so se na dogodku povezali med sabo.

Vendar pa s predstavitvijo blagovne znamke VENA candy na NYFW zgodba še ni zaključena. Vjerana je povedala, da je naslednji večji korak znamko predstaviti na dogodku Miami Swim and Resort Week, ki se bo odvijal to poletje. Gre za enega največjih modnih dogodkov v Združenih državah Amerike. S tem bo blagovna znamka utrdila prepoznavnost v tujini.
 

Oblikovalka znanje pridobivala tudi v Italiji


Stipetićeva je pojasnila, da je znanje in izkušnje iz oblikovanja torbic med drugim pridobivala tudi v eni najbolj znanih italijanskih modnih šol v Milanu.


Po njenih besedah so torbice pod njeno blagovno znamko izdelane iz visokokakovostnega usnja, dobavljenega iz Italije in Nemčije. Sicer pa se za vsak izdelek sproti odloči, kateri material bi bilo najbolj smiselno uporabiti. Ob vprašanju, koliko časa potrebuje za izdelavo ene torbice, je odgovorila, da za enostavnejše modele potrebuje vsaj 5 dni, za bolj zapletene pa dva tedna ali celo več.

»Želim povabiti svoje občinstvo, da se mi pridruži v mojem svetu domišljije in zabave. Moda je lahko odlična priložnost za izražanje sebe. Pomembno vlogo pri tem igrajo tudi modni dodatki. Morda se sliši kot kliše, vendar je življenje prekratko, da bi čakali na posebne priložnosti. Obleči moramo tisto, v čemer se dobro počutimo, ne glede na to, kateri dan v tednu je,« je zaključila Vjerana Stipetić.
 

Več iz rubrike