Hrvaška: Namesto ikonične Maraske kmalu razkošni hotel

Nekdanji sedež tovarne pijač Maraska in ena najbolj ikoničnih stavb v Dalmaciji bo kmalu dobila podobo razkošnega hotela s petimi zvezdicami.
Fotografija: Ikonična stavba se bo spremenila v hotel. Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week
Odpri galerijo
Ikonična stavba se bo spremenila v hotel. Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week

V središču mesta Zadar naj bi bil v roku treh let zgrajen luksuzni hotelski kompleks. Končno je prišlo do realizacije projekta, ki je bil sprva načrtovan že za leto 2018, so navdušeni poznavalci.

image_alt
Luksuzno ekološko letovišče za popoln oddih

130 sob in 160 stanovanjskih enot

»Gradbena dela so bila načrtovana za letošnjo jesen, vendar bodo zaradi določenih razlogov prestavljena na začetek leta 2022,« je povedal Burak Baykan, direktor turške družbe Dogus.

Pričakujejo, da bo hotel pod blagovno znamko Hyatt svoja vrata odprl leta 2025. Vrednost celotne naložbe znaša 120 milijonov evrov, od tega znaša vrednost hotela 50 milijonov evrov, piše Croatia Week.

Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week
Foto: Posnetek zaslona/Croatia Week

Razkošni hotel Hyatt Regency se bo ponašal s 130 sobami, stanovanjski del okoli hotela pa bo imel 160 stanovanjskih enot. V kompleksu bodo tudi luksuzne trgovine, restavracije, kavarne, klubi in igralnice za otroke.

Zaloge pijač našli na potopljenem Titaniku

Družinsko tovarno Maraska je leta 1911 zgradil Leonardo Luxardi. Med drugo svetovno vojno so jo zaplenili jugoslovanski partizani, tovarna pa je utrpela veliko materialno škodo. Tovarna likerjev je imela v tistih časih velik pomen za industrijo, zato je oblast zagotovila njeno obnovo.

image_alt
Hoteli s petimi zvezdicami za manj kot 35 evrov na noč

Maraska, podjetje s stoletno tradicijo, vodilni proizvajalec sadnih sirupov in drugi največji proizvajalec žganih pijač na hrvaškem trgu, je znana po celem svetu. Blagovna znamka Maraschino je bila zelo priljubljena že v prejšnjem stoletju, velike zaloge te pijače pa naj bi našli celo na potopljeni ladji Titanik.

Svetovno znana blagovna znamka je bila do nedavnega članica družbe Mepas, nedolgo nazaj pa jo je kupila družba Stanić. Podjetje Stanić Beverages bo z 98,25 odstotka delnic tako postalo novi večinski lastnik Maraske, poročajo hrvaški mediji.

»Verjamemo, da se bo sinergija podjetij Stanić Beverages in Maraska odražala v vrhunskih izdelkih v vseh kategorijah, kar bo na trgu ustvarilo nove trende. Naš cilj je zadovoljiti potrebe potrošnikov in jim ponuditi boljše tržne pogoje ter ugodnejše izdelke,« je dejal Svjetlan Stanić, direktor družbe Stanić.

Po poročanju lokalnih medijev naj bi bil prenos delnic izveden najkasneje do konca januarja 2022, ko bodo izpolnjeni vsi pogoji.

image_alt
Na Hrvaškem začeli graditi mega kampus Rimac

Stanić Beverages je proizvajalec sokov, z nakupom Maraske pa vstopa v segment žganih pijač, v katerem vidi priložnost za rast in razvoj, razlagajo poznavalci. 

Več iz rubrike