Impresivni super avtomobili, ki jih verjetno še niste videli

V zadnjih letih se je pojavilo veliko podjetij, ki proizvajajo super avtomobile. Obstaja kar nekaj super zmogljivih zveri, ki so manj znane.
Fotografija: Foto: Posnetek zaslona/hotcars
Odpri galerijo
Foto: Posnetek zaslona/hotcars

V zadnjih letih se je pojavilo veliko podjetij, ki proizvajajo super avtomobile z neverjetnimi specifikacijami in v omejenih količinah. Najbolj poznane vrhunske znamke hiper avtomobilov so Bugatti, MC Laren in Ferrari.

image_alt
Bill Gates kupil hotelsko verigo za 1,9 milijarde evrov

V zadnjem času pa so se na trgu pojavila malo manj poznana podjetja, ki so s svojimi ekskluzivnimi super avtomobili razširila ponudbo hiper avtomobilov. Spletna stran Hot Cars navaja nekaj malo manj znanih avtomobilskih znamk, ki so na trg lansirale impresivne super avtomobile, za katere verjetno sploh niste vedeli, da obstajajo.

Rezvani Beast Alpha X Blackbird

Rezvani Beast je agresivno zasnovan super avtomobil s širokim, ravnim in ukrivljenim nosom, visoko dvignjenimi blatniki in značilno obliko vrat Side Winder.

Foto: Posnetek zaslona/hotcars
Foto: Posnetek zaslona/hotcars

Avto se v osnovi ponaša z 2,5-litrskim štirivaljnim turbo motorjem, ki v paru s standardnim šeststopenjskim ročnim menjalnikom zagotavlja neverjetnih 700 konjskih moči.

S konstrukcijo iz ogljikovih vlaken iz letalske industrije avto tehta impresivnih 2150 kg, kar mu zagotavlja, da doseže hitrost 100 kilometrov na uro v samo 2,9 sekunde. Cena avta je dosegla 198.000 evrov, na voljo pa je samo devet primerkov.

Tushek TS 900

Gre za izredno mrcino med hiperavtomobili. Hibrid, izdelan iz lahkega, a visoko trdnega jeklenega ogrodja, tehta 3108kg. Kot navaja Hot Cars, lahko TS 900 pospeši do 100 kilometrov na uro v zgolj 2,5 sekunde, v idealnih okoliščinah pa lahko doseže neverjetnih 380 kilometrov na uro.

Foto: Posnetek zaslona/hotcars
Foto: Posnetek zaslona/hotcars

Hibridni pogonski sklop sestavljajo zadaj nameščen 4,2-litrski motor V8 in dva elektromotorja, ki poganjata sprednji kolesi, ki skupaj zagotavljata 937 konjskih moči.

image_alt
Največje in najdražje bivališče na svetu v stečajnem postopku

Zenvo TSR-S

Dansko avtomobilsko podjetje Zenvo je model TSR-S v celoti razvilo in zasnovalo v lastni režiji. Super avtomobil se ponaša z vozno izkušnjo, usmerjeno v dirkališče, hkrati pa je še vedno popolnoma legalen na cesti.

Foto: Posnetek zaslona/ hotcars
Foto: Posnetek zaslona/ hotcars

Od drugih podobnih zveri se razlikuje po opaznem aerodinamičnem večosnem centripetalnem krilu, ki zagotavlja večjo stabilnost in boljše zavijanje pri veliki hitrosti.

Impresivno vozilo se ponaša s sedemstopenjskim sekvenčnim menjalnikom, ki v kombinaciji z V8 in dvema turbopolnilnikoma zagotavlja 1177 konjskih moči. Zenva doseže 100 kilometrov na uro v zgolj 2,8 sekunde, dvesto pa v 6,8 sekunde.

image_alt
Kako je Richard Branson rešil problem kraje v podjetju

Dansko podjetje sestavi le pet teh vozil na leto, ob tem pa ponujajo neomejeno možnost prilagoditve avtomobila lastnikovim željam. Cena je seveda temu primerna. Za Zenvo TSR-S je namreč treba odšteti vrtoglavih 1450 milijonov evrov.

Devel Sixteen

Dubajski Devel Sixteen je zver, ki Bugattiju povzroča nočne more. Fascinantni hiper avtomobil je bil zasnovan, da poruši vse rekorde. Avtomobil, ki se ponaša z V16 motorjem, štirimi turbinami in 5000 konjskimi močmi, v idealnih pogojih doseže 560 kilometrov na uro.

Dubajska zver. Foto: Posnetek zaslona/ hotcars
Dubajska zver. Foto: Posnetek zaslona/ hotcars

Obsežne raziskave in razvoj aerodinamike so pripeljale do tega, da je Devel Motors premaknil meje avtomobilske industrije in ustvaril nenormalno zver, neprimerljivo z drugimi hiper avtomobili.

Kot navaja Hot Cars, je avtomobil na voljo v dirkalni različici s 5000 konjskimi močmi za dirkališča in v cestni različici s 3000 konjskimi močmi.

image_alt
Podjetje iz Arizone izumilo novo različico kolesa

Več iz rubrike