Francosko letovišče med pandemijo postalo prestolnica glasbe

Francosko letovišče Saint-Tropez je med pandemijo covida-19 postal prestolnica elektronske glasbe.
Fotografija: Saint-Tropez je postal evropsko središče zabave. Foto: Petroos/Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Saint-Tropez je postal evropsko središče zabave. Foto: Petroos/Getty Images/iStockphoto

Ibiza, Mykonos, Miami in Los Angeles so sočne destinacije, ki se nahajajo na vrhu seznama ljubiteljev elektronske glasbe. Med pandemijo covida-19 se jim je pridružil tudi francoski Saint-Tropez.

 

Večina obiskovalcev iz lokalnega turizma


Maxime Drouard iz agencije No Sleep je za Euronews povedal, da je letošnja sezona najboljša v zadnjih letih. V zadnjem času je pandemija na zanimiv način vplivala na glasbeno sceno Saint-Tropeza, zato se je letovišče na francoski rivieri krepko zasidralo na zemljevid zabavljačev, meni Drouard.

»Saint-Tropez doživlja v kulturnem smislu zelo zanimivo obdobje, saj se lahko pohvali z glasbeno ponudbo, ki je ni imel še nikoli prej. Zdaj se uvršča med velika mesta na tej sceni,« je povedal Drouard.
image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

DJ-ji so običajno odhajali v Miami ali v Barcelono, zdaj pa so na svoj koledar umestili še Saint-Tropez, so navdušeni poznavalci.
Drouard je bil eden prvih, ki je v mesto pripeljal velika imena v svetu elektronske glasbe. Ker so se kraji, kot sta Ibiza in Mykonos, zaprli, so sem začeli prihajati ljudje, ki jih prej ni bilo. Drouard sicer priznava, da je večina obiskovalcev iz Pariza ali preostale Francije, torej gre predvsem za lokalni turizem.
Zabava na plaži. Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Zabava na plaži. Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Elektronska glasbena scena ostaja


Za glasbene promotorje in organizatorje dogodkov je glavna težava prirejanje velikih dogodkov. Kot je povedal Drouard, so vsi mislili, da se bodo ljudje po zmanjšanju omejitev dogodkov množično udeleževali, a ni tako. Strah jih je iti ven; še posebej v krajih, kjer je veliko ljudi, je še povedal.

Sam tudi meni, da je stroga uveljavitev covid-19 potrdila v Franciji dobra stvar. Sicer se ne strinja s tem, da bi se morali vsi obvezno cepiti, pišejo tuji mediji. Treba pa se je zavedati, da so v Saint-Tropezu omejitve zelo stroge, v večini lokalih in klubih od obiskovalcev zahtevajo potrdila o izpolnjevanju zdravstvenih pogojev.  
image_alt
Kam na potovanje septembra?

Omejitve se nenehno spreminjajo, kar pomeni, da so mnogi, ki delajo v tej industriji, neprestano na trnih, saj lahko dogodke kadarkoli prekličejo.

Pred kratkim so v Saint-Tropezu za en teden zaprli nekatere klube, ker niso delali »po pravilih«, je povedal Drouard. Ob tem je dodal, da je letošnja sezona dobra, a še vedno ne dosegajo številk, ki so jih bili vajeni iz prejšnjih let.
image_alt
Ryanair uvaja nove linije

Sekundarni učinki zapiranja covid-19 žarišč, kot je Ibiza, so po besedah Drouarda pozitivno vplivali na Saint-Tropez.

»Elektronska glasbena scena ostaja. Zdaj so se ljudje navadili zahajati sem in to je nova dinamika mesta,« še pove.

Več iz rubrike