Christiano Ronaldo porabil milijone za svojo unikatno uro Bugatti

Edinstvena ura, ki temelji na modelu Bugatti Chiron Tourbillon Baguette, je prekrita z 232 belimi diamanti in 109 črnimi safirji.
Fotografija: Ronaldu so uro izdelali pri butični blagovni znamki Jacob & Co. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches
Odpri galerijo
Ronaldu so uro izdelali pri butični blagovni znamki Jacob & Co. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches

Svetovno znani nogometaš Christiano Ronaldo, ima posebno nagnjenost k prestižu. Še posebej se nagiba k dragocenim uram. Nazadnje ga je navdušila različica Jacob & Co, model Bugatti Chiron Tourbillon Baguette, ki se prodaja za več kot 902.000 evrov. Priljubljeni nogometaš je želel imeti povsem unikatno različico tovrstne ure, kar se mu je tudi uresničilo. Uro so mu izdelali pri butični blagovni znamki Jacob & Co. Osebno mu jo je izročil ustanovitelj Jacob Arabo.

image_alt
Richard Branson predstavil novo luskuzno križarko

Luksuzna ura, ki je prekrita z 232 belimi diamanti in 109 črnimi safirji

37-letni legendarni nogometaš je v želji, da bi se ura oblikovala v skladu z njegovimi zahtevami in ujemala z njegovim Bugatti Chironom, tesno sodeloval z ustanoviteljem Jacob & Co. Edinstvena ura, ki temelji na modelu Bugatti Chiron Tourbillon Baguette, je ena najbolj zapletenih ur, ki so bile kadarkoli izdelane. Ta zajetni kos visoke urarske umetnosti, ki v širino meri 55 mm in v dolžino 20 mm, je prekrit z 232 belimi diamanti in 109 črnimi safirji, kar skupno predstavlja 21 karatov dragih kamnov. Ohišje ure je večinoma iz safirnega kristala, navaja Luxury Launches. Ura ima po meri na številčnici oznako CR7, kar jo loči od standardnih različic modela.

Christiano Ronaldo in Jacob Arabo, ustanovitelj Jacob & Co. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches
Christiano Ronaldo in Jacob Arabo, ustanovitelj Jacob & Co. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches

Prestižna ura ima miniaturno repliko motorja W16 Bugatti Chiron iz safirnega kristala

Skeletirana številčnica in sestavni deli kompleksnega mehanizma ure so v barvi šampanjca, ki se čudovito dopolnjuje s preostalim delom ure, ki je temnejši. Tako kot drugi kosi iz kolekcije Jacob & Co, ima tudi ta ura svojo posebnost. To je miniaturna replika motorja W16 Bugatti Chiron, ki je izdelana iz safirnega kristala. Ko se pritisne na desno krono ure, »motor« oživi. Mehanizem ima tudi sistem za blaženje udarcev, ki je viden na številčnici. Ker je Ronaldova ura CR7 unikatna in ustvarjena le zanj, ji ne gre pripisati cene.

image_alt
Rekordno premoženje ruskih oligarhov

Christiano Ronaldo je poleg ur tudi ljubitelj luksuznih avtomobilov

Christiano Ronaldo je poleg navdušenja nad prestižnimi urami znan tudi po svojem navdušenju nad dragimi avtomobili. V svoji garaži ima nekaj najbolj ekskluzivnih avtomobilov na svetu. Njegova zbirka vključuje tri hiper avtomobile, ki jih je izdelal Bugatti. Prvi je Vevron, ki ga je kupil leta 2016. Sledil mu je Chiron,  za katerega je bil Ronaldo eden prvih kupcov, ki se je pojavil tudi v reklami Buggatija. Zadnji izmed vseh avtomobilov, ki jih ima do sedaj, je Bugatti Centodieci – različica Chirona z omejeno proizvodnjo, ki ima le 10 obstoječih primerkov.

image_alt
Slavni bogataši, ki imajo v lasti zasebne otoke

Več iz rubrike