Bezosova superjahta bo ena največjih na svetu

Na Nizozemskem izdelujejo sanjsko plovilo Y721. Šlo bo za eno največjih superjaht na svetu. Katere so še nekatere jahte, ki spadajo v to kategorijo?
Fotografija: Superjahta Athena je ena izmed največjih na svetu. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches
Odpri galerijo
Superjahta Athena je ena izmed največjih na svetu. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches

Presenetljivo je, da Jeff Bezos, eden najbogatejših ljudi na svetu, do sedaj še ni imel svoje megajahte, vendar vse kaže, da se bo tudi to kmalu spremenilo. V ladjedelnici Zwijndrecht na Nizozemskem namreč izdelujejo njegovo sanjsko plovilo Y721, ki bo ena največjih jaht te vrste na svetu.

image_alt
40-metrski luksuzni katamaran očara na prvi pogled

Čeprav podrobnosti o njeni notranjosti in drugih značilnostih jahte zaenkrat še niso znane, naj bi ta postavljala nova merila razkošja v svetu plovil. Ocenjuje se, da bo njena cena znašala 430 milijonov evrov. Tudi številni drugi bogataši imajo v lasti izjemne jahte. Nekaj največjih in najbolj luksuznih vam glede na navedbe spletne strani Luxury Launches predstavljamo v nadaljevanju.

image_alt
Dinastija Rothschild: najbogatejša družina na svetu

Jahta Black Pearl

Edinstveno plovilo ruskega poslovneža Olega Burlakova je dolgo skoraj 107 metrov in obsega tri 70-metrske jambore. Black Pearl se lahko pohvali z revolucionarnim dizajnom, ekološkimi certifikati in izjemnimi tehnološkimi lastnostmi, kar upraviči njeno ceno, ki znaša 182 milijonov evrov. Medtem ko njena notranjost ni bila razkrita, je velik del osrednjega dela ladje namenjen telovadnici. 

Superjahta Black Pearl. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches
Superjahta Black Pearl. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches

Jahta EOS

Superjahta EOS pripada milijarderju Barryju Dillerju. Leta 2006 jo je zgradil Lurseen. Osupljivo 93-metrsko lepotico je zasnoval Bill Langan, za njeno notranjost pa je odgovoren Francois Catroux. Elegantno EOS poganjajo dizelski motorji MTU. Ponaša se s šestimi razkošnimi spalnicami, ki sprejmejo 16 gostov. Vrednost ladje je približno 182 milijonov evrov.

Mogočna jadrnica EOS. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches
Mogočna jadrnica EOS. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches

Superjahta Athena

Skoraj 92-metrsko jahto Atheno so za podjetnika Jamesa H. Clarka zgradili v nizozemski ladjedelnici Royal Huisman. To izjemno plovilo s tremi jambori lahko sprejme 12 gostov in 22 članov posadke. Gostje lahko počivajo v petih kabinah, ki so dobro vzdrževane in razkošne ter ustrezajo trenutnim trendom. Athena ima vse lastnosti luksuzne ladje in ponuja udobno križarjenje. Na krovu se nahaja telovadnica z najnovejšo opremo.

image_alt
Zadeli so na loteriji, nato pa denar zapravili za te stvari

Superjahta Y721 Jeffa Bezosa (v izdelavi)

Superjahta Y721 s tremi jambori znamke Oceanc meri 127 metrov v dolžino. Opremljena je s tremi prostranimi palubami. Ponuja veliko prostora in možnosti za udobje. Ponaša se z bazenom, kinom ter več saloni in poslovnimi prostori, ki so razporejeni po palubah. V času plovbe jo bo spremljala tudi 'podporna jahta' s heliportom. Predvideva se, da bo jahta lahko sprejela 18 gostov, za katere bo poskrbela 40-članska posadka. Y721 naj bi bila dokončana še letos.

Bezosova superjahta Y721 naj bi bila dokončana in dostavljena predvidoma v letu 2022. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches
Bezosova superjahta Y721 naj bi bila dokončana in dostavljena predvidoma v letu 2022. Foto: posnetek zaslona/Luxury Launches

Več iz rubrike