Kateri kosi nakita spadajo med najdražje na svetu?

Vrednost enega izmed draguljev na seznamu se giblje celo med 200 in 250 milijonov dolarjev.
Fotografija: Broška Graff Peacock Foto: Flickr/AZL Buy
Odpri galerijo
Broška Graff Peacock Foto: Flickr/AZL Buy

Nakit je v mnogih kulturah in tradicijah zelo pomemben. Medtem, ko nekateri ljudje nosijo nakit, da bi se okrasili in izgledali bolj elegantno, drugi nosijo nakit, ker ima zelo pomembno vlogo v njihovih prepričanjih. Na tem seznamu vas seznanjamo z nekaj najdražjimi kosi nakita na svetu.

image_alt
Najdražji kosi nakita v zbirki Meghan Markle

Oppenheimer Blue (57,5 milijonov dolarjev)

14,62-karatni smaragdno rezan modri diamant Oppenheimer je poimenovan po svojem prvem lastniku siru Philipu Oppenheimerju. Pravzaprav je osupnil občinstvo na dražbi Christie's maja 2016, ko je dosegel 57,5 ​​milijona, kar je bila takrat rekordna prodaja za smaragdno rezan kamen te vrednosti.

Oppenheimer Blue diamant. Foto: Flickr/AZL Buy
Oppenheimer Blue diamant. Foto: Flickr/AZL Buy

Chopard 201-karatna ura (25 milijonov dolarjev)

Ura Chopard je očarljiva ura izvrstne kakovosti in izgleda. Sestavljena je iz 874 diamantov. Trije od teh diamantov so največji med vsemi in so v obliki srca z rožnato, modro in belo barvo.

fLuksuzna ura Chopard. Foto: Ashutoah Kumar
fLuksuzna ura Chopard. Foto: Ashutoah Kumar

Vsako rahlo tresenje ure povzroči, da ti precej dragi diamanti premaknejo položaj in razkrijejo uro pod njimi. 201-karatna ura Chopard stane osupljivih 25 milijonov dolarjev.

image_alt
Med nakitom Melanie Trump tudi tri milijone dolarjev vreden prstan

Cartierjeva ogrlica Hutton - Mdivani iz jadeita (27,44 milijona dolarjev)

Ta izjemno lepa ogrlica je ena izmed mnogih iz zbirke Cartier. Zbirka Cartier je ta očarljivi kos kupila na dražbi leta 2014 za osupljivo ceno 27,44 milijona dolarjev. Priznana ogrlica je bila last Barbare Hutton, dedinje imperija Woolworth. 

Zapestnica Hutton Mdvani. Foto: Flickr/AZL Buy
Zapestnica Hutton Mdvani. Foto: Flickr/AZL Buy

Roza smaragdni diamant Graff (46,2 milijona dolarjev)

Ta čudovit kos nakita je bil prvotno v lasti Harryja Winstona in desetletja je bila Harryjeva zasebna zbirka dom tega dragulja do leta 2010, ko je bil prodan priznanemu draguljarju Laurenceu Graffu za rekordno prodajo v višini 46,2 milijona dolarjev.

The Pink Star. Foto: Flickr/AZL Buy
The Pink Star. Foto: Flickr/AZL Buy

Laurence je dragulj, ki ga je Gemološki inštitut Amerike označil za »Fancy Intense Pink«, tretiral za najbolj čudovit diamant, kar jih videl v svoji karieri. Ob nakupu ga je ponovno izrezal in preimenoval.

Peacock Brooch Graff Diamonds (100 milijonov dolarjev)

Peacock Brooch podjetja Graff Diamonds, je leta 2013 na sejmu luksuzne umetnosti in starin TEFAF na Nizozemskem predstavil Graff Diamonds z maso 120,81 karatov.

Broška Graff Peacock Foto: Flickr/AZL Buy
Broška Graff Peacock Foto: Flickr/AZL Buy

Ta izjemna broška je sestavljena iz 1305 dragih kamnov, vključno z belimi, rumenimi, roza, oranžnimi in zelenimi diamanti ter modrim diamantom v središču, ki sam po sebi tehta 20,02 karata. Broška, ​​čeprav visoka le približno 10 centimetrov, je stala 100 milijonov dolarjev.

Diamant Hope (200-250 milijonov dolarjev)

Diamant Hope, najden v Golcondi v Indiji leta 1666, je večkrat zamenjal lastnika, saj je bila francoska kraljeva družina njegova prva lastnica, potem ko ga je kupil kralj Ludvik XIV, ki ga je leta 1668 poimenoval francosko modri.

Diamant The Hope. Foto: Flickr/AZL Buy
Diamant The Hope. Foto: Flickr/AZL Buy

Leta 1949 je draguljar Harry Winston kupil ta dragulj, ki ga je kasneje podaril Smithsonian Institute. Njegova sedanja vrednost se giblje med 200 in 250 milijoni dolarjev.

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

Več iz rubrike