Najdražji kosi nakita v zbirki Meghan Markle

Čudovita zbirka nakita Meghan Markle vključuje nekaj redkih draguljev in draguljev, ki niso naprodaj.
Fotografija: Meghan Markle. Foto: Adrian Dennis/ AFP
Odpri galerijo
Meghan Markle. Foto: Adrian Dennis/ AFP

Odkar je Meghan Markle postala del kraljeve družine, jo javnost budno spremlja. Pozorni so na njen videz, oblačila in tudi nakit. Njena zbirka vključuje dragocen nakit, podobno kot Kate Middleton pa je prejela več kosov iz kolekcije princese Diane.

image_alt
Srečni bogataši

Od tradicionalnega zlatega poročnega pasu z več desetletno tradicijo do zaročnega prstana iz diamantov, ki imajo poseben pomen, ima Marklova v svojih dodatkih osupljive dragulje. Poglejmo si najdražje kose v njeni zbirki nakita.

Zlati poročni prstan (kraljeva zbirka)

Ko je Meghan Markle prejela poročni prstan iz najredkejšega zlata iz Walesa, se je odločila nadaljevati 95-letno kraljevo tradicijo. Po poročanju People so poročni obroč izdelali Cleave and Company za kraljico, ki ga je podarila princu Harryju in Meghan Markle.

Poročni prstan. Foto: Getty Images
Poročni prstan. Foto: Getty Images

Ogrlica Cartier Juste un Clou - 30.100 dolarjev

Novejši kos v kolekciji Marklove je ogrlica Cartier Juste un Clou. Ogrlica, ki jo je oblikoval Aldo Cipullo. Osupljivo zlato Cartierjevo kreacijo je nosila na otvoritveni slovesnosti iger Invictus 2022 v Londonu v Veliki Britaniji.

Prstan Lorraine Schwartz Eternity - 62.000 dolarjev

Da bi ustvaril poseben prstan za Meghan Markle kot poklon njegovi naraščajoči družini in prvi obletnici poroke, je Princ Harry sodeloval z Lorraine Schwartz. Veličastni diamantni prstan večnosti ima tri dodane rojstne kamne, olivno zeleni peridot za Meghan, modri safir za princa Harryja in zeleni smaragd za Archieja. Ljudje so prstan prvič zagledali na paradi Trooping of the Color 2019.

image_alt
Zakaj je Monaco raj za bogataše?

Akvamarin prstan princese Diane - 92.000 dolarjev

Princesa Diana bo vedno ostala ena najbolj priljubljenih modnih ikon 90-ih. Njen najbolj privlačen dragulj je bil prstan z akvamarinom, ki ga je kupila leta 1997 po ločitvi od princa Charlesa. Meghan Markle ga je nosila ob številnih priložnostih, med drugim na svojem poročnem sprejemu v gradu Frogmore in na kraljevi večerji v Kraljevini Tonga med kraljevo turnejo.

Prstan Akvamarin je bil iz zbirke princese Diane. Foto: Getty Images
Prstan Akvamarin je bil iz zbirke princese Diane. Foto: Getty Images

Uhani Lorraine Schwartz z diamanti in oniksom - 40.000 dolarjev

Priljubljeni dodatek za Meghan Markle predstavljajo uhani Lorraine Schwartz z diamanti in oniksom, ki jih je prvič nosila z jakno Lorraine Schwartz Diamond in Onyx na slovesnosti Trooping of the Color leta 2019. Nekaj mesecev pozneje nosila enake uhane tudi na evropski premieri Levjega kralja.

Uhani z metulji od princese Diane - 10.000 dolarjev

Dragoceni kos draguljev, ki ga je princ Harry vzel iz zbirke princese Diane, je par diamantnih uhanov z metulji, ki jih je dal svoji izvoljenki kot darilo za rojstni dan. Princesa Diana je uhane prvič nosila leta 1986 med turnejo po Kanadi, Meghan pa jih je nosila dan po oznanitvi svoj prve nosečnosti, s čimer se je poklonila svoji pokojni tašči.

Diamantni zaročni prstan – 350.000 dolarjev

Najdražji nakit v zbirki Meghan Markle je njen diamantni zaročni prstan, ki ga je oblikoval princ Harry v sodelovanju z dvornim draguljarjem Cleave & Co. Prstan ima pas iz rumenega zlata, ki je njena najljubša barva. Osrednji diamant je bil prevzet iz Bocvane, kjer jo je Harry zaprosil. Dva diamanta na obeh straneh sta iz zbirke princese Diane.

image_alt
Kako Ivanka Trump porablja svoje bogastvo

Več iz rubrike

trendi

Časa je zmanjkalo: Zaradi segrevanja lahko ostanemo brez milijard

Svetovno gospodarstvo bi lahko do leta 2070 utrpelo 178.000 milijard dolarjev izgube, če se ne odzove na podnebne spremembe.

trendi

Kateri so najbogatejši zvezdniki uspešnice Top Gun: Maverick?

Top Gun: Maverick je postal eden najbolj dobičkonosnih filmov leta 2022, zahvaljujoč se tudi zvedniški ekipi, ki v njem nastopa.

trendi

Katera evropska mesta so kot nalašč za poletno raziskovanje?

Po dolgih omejitvah ter precej mrzli zimi, ki je bila letos v številnih delih Evrope, so poletna potovanja nestrpno pričakovana.

trendi

Valamar namerava do leta 2025 doseči ogljično nevtralnost

Trajnost je bila doslej ena izmed strateških prioritet skupine Valamar, od leta 2015 je namreč zmanjšala svoj ogljični odtis za 70 odstotkov.

Komentarji: