Kako Ivanka Trump porablja svoje bogastvo

S trenutnim premoženjem, ocenjenim na 300 milijonov dolarjev, velja Ivanka Trump za eno najbogatejših dedinj v Ameriki.
Fotografija: Ivanka Trump velja za eno najbogatejših dedinj na svetu. Foto: CARLOS BARRIA/Reuters
Odpri galerijo
Ivanka Trump velja za eno najbogatejših dedinj na svetu. Foto: CARLOS BARRIA/Reuters

Ivanka Trump je odraščala v javnosti, saj je hči podjetnika in nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa in modne oblikovalke Ivane Trump. Medtem ko je svojo kariero začela kot manekenka, se je po končani fakulteti pridružila Trump Organization.

Ustvarila je tudi svojo blagovno znamko za nakit in oblačila, da bi nadaljevala svojo strast kot modna oblikovalka. Njen posel je bil zelo uspešen, saj ji je vsako leto prinesel 75 milijonov dolarjev. S trenutnim premoženjem, ocenjenim na 300 milijonov dolarjev, velja za eno najbogatejših dedinj v Ameriki.

image_alt
Osupljiv dvorec, ki ga ima v lasti Trumpova hči

Kako Ivanka Trump porablja svoje bogastvo?

Umetniška zbirka

Ivanka Trump obožuje sodobno umetnost, zato njene različne domove krasijo številne umetnine. Po poročanju The Guardiana je njena zbirka vredna 25 milijonov dolarjev. Vsebuje opazna umetniška dela, kot so plasti abecede na platnu Willa Boonea, prazno platno z mavričnim okvirjem Ostrowskega in Lowmanov Black Escalade v vrednosti 665.000 dolarjev.

Nepremičnine

Ivanka Trump, rojena v premožni družini, je odraščala v domovih, vrednih milijone. Poleg penthausa v Trump Towerju in posestva Mar-A-Lago je lastnica tudi dupleks stanovanja na Manhattnu, vreden 3,2 milijona dolarjev. V času Trumpovega predsedovanja je kupila dvorec v DC in leta 2021 porabila 24 milijonov dolarjev za nakup dvorca v Miamiju, ki je v gradnji.

Foto: Posnetek zaslona/ Luxury Launches
Foto: Posnetek zaslona/ Luxury Launches

Zbirka avtomobilov

Ivanka Trump ni nikoli skrivala, da ima rada avtomobile. Njena kolekcija, ki stane več kot 300.000 dolarjev, je klasična kombinacija vintage in modernega stila. Med njene najljubše avtomobile spada Mercedes 220 SE Ponton iz petdesetih let prejšnjega stoletja, ki je danes vreden 200.000 dolarjev. Za vsakodnevne družinske opravke pa najraje uporablja 60.000 dolarjev vreden Dodge Ram Pickup.

Oblačila priznanih modnih znamk

Kot modna oblikovalka ima dobro oko za modo in je vedno oblečena v elegantne obleke, ki stanejo nekaj dodatnih tisočakov več kot navadna obleka. Ko gre z možem na zmenek, za formalni dogodek nosi mini obleke oblikovalcev, kot sta David Koma ali Alessandra Rich. S prefinjenim okusom za modo je navdušila na inavguracijskem plesu leta 2017, ko je nosila obleko s kristali, oblikovalke Caroline Herrera.

image_alt
Elon Musk: Recesija bo trajala do 18 mesecev in ni nujno slaba stvar

Zdrav življenjski slog

Ivanka Trump rada sledi zdravemu načinu življenja, da ostane v formi kot zaposlena mati treh otrok. Po drugi nosečnosti je opustila ogljikove hidrate in se osredotočila na polnozrnato hrano z dobrimi maščobami in visoko vsebnostjo beljakovin. Dan začne s kozarcem vode z limono in skledo mešanega jagodičevja. Da bi ohranila zdrav življenjski slog, doma izvaja kardio vadbo ali se odpravi na tek. Sledi kosilo s piščancem, lososom ali solato. Dan začne ob 05:30, da lahko po končani vadbi vso svojo pozornost nameni otrokom.

Drage počitnice

Znano je, da si Ivanka včasih izposodi očetovo jahto samo za poležavanje ob morju, medtem ko za družinske počitnice raje najema manjše jahte. Njena družina je bila večkrat opažena na smučarskih izletih v Koloradu in na počitnicah na plaži v Miamiju. Na dopust pa se radi odpravijo tudi v vzhodno Evropo, navaja portal The Richest.

image_alt
Med nakitom Melanie Trump tudi tri milijone dolarjev vreden prstan

Filantropija

Ivanka Trump je bila med predsedovanjem Donalda Tumpa njegova tesna sodelavka, kot svetovalka v Beli Hiši pa je pomagala številnim dobrodelnim organizacijam. Velik del svojega bogastva porablja za pomoč državam, ki so v težavah. Nazadnje je, po poročanju tujih medijev, prebivalcem Ukrajine na ukrajinsko-poljski meji podarila milijon obrokov. 

Več iz rubrike