Elon Musk: Recesija bo trajala do 18 mesecev in ni nujno slaba stvar

"Neumna podjetja bodo bankrotirala; pametna, ki delajo uporabne izdelke, bodo preživela", je dejal Elon Musk.
Fotografija: Elon Musk je kritiziral Bidnovo administracijo in dejal,da je Trumpova vlada naredila veliko več za kondicijo gospodartva. Foto: Yasin Ozturk Getty Images
Odpri galerijo
Elon Musk je kritiziral Bidnovo administracijo in dejal,da je Trumpova vlada naredila veliko več za kondicijo gospodartva. Foto: Yasin Ozturk Getty Images

Elon Musk je v včeraj dejal, da verjame, da so ZDA v recesiji, ki se bo še poslabšala.

Ustanovitelj in izvršni direktor Tesle je komentiral prek videa na All-In, tehnološki konferenci v Miamiju, kjer je dejal, da bi recesija lahko trajala od enega leta do 18 mesecev.

"Recesije niso nujno slaba stvar. Prestal sem jih nekaj. In kar se ponavadi zgodi, če imaš predolgo razcvet, dobiš napačno razporeditev kapitala. Denar dobi v roke velika skupina bedakov, in vse gre samo navzdol, " je dejal Musk na konferenci.

Ko situacija s slabo razporeditvijo denarja uide izpod nadzora, ima gospodarstvo napačno razporeditev človeškega kapitala, "kjer ljudje počnejo stvari, ki so neumne in niso koristne za njihove soljudi," je bil neposreden Musk.

image_alt
Strah pred recesijo je dosegel vrh. To je zelo dober znak!

Recesija je koristna, saj naredi jagodni izbor podjetij, ki so zares dobra in bodo preživela in podjetij, ki delajo izjemno slabo in bodo ugasnila.

"Neumna podjetja bodo bankrotirala. Tista, ki delajo uporabne izdelke, pa so uspešna, bodo preživela," je dejal in nadaljeval, naj vsa podjetja, ki izdelujejo za človeka in človeštvo koristne izdelke in nudijo kakovostne storitve, samo pazijo, da ne bodo hodili po tvegani poti finančnih transakcij.

"Pametna podjetja morajo imeti nekaj kapitalskih rezerv, s katerimi lahko zdržijo v iracionalnih časih", je dejal Musk. 

Ob razmišljanju o aktualnih okoliščinah pa se je Elon Musk obregnil tudi ob politiko in brez zadržkov dejal, da je za recesijo v veliki meri kriva vlada predsednika Joeja Bidna.

"Zdi se, da ta uprava ne naredi veliko," je dejal Musk in nadaljeval, da je bilo " v času Trumpove administracije - če Trumpa pustimo ob strani -  veliko ljudi, ki so bili učinkoviti pri uresničevanju pravih stvari za pravo kondicijo gospodarstva."

Na vprašanje, kdaj in kako se bo svet izvil iz recesije, je odgovoril Elon Musk takole: "Veliko vprašanje je, ali lahko izvedemo mehak pristanek ali ne ob koncu prostega pada zaradi krize. Naša prihodnost je odvisna od od dejavnikov, ki jih ne nadziramo," je dejal in nakazal, da bi lahko ruski napad na Ukrajino in nenehne težave v dobavni verigi povzročile dodatne težave.

image_alt
Uber "preko trupel" do dobička

Več iz rubrike