150 milijonov dolarjev vredno zasebno letalo Kim Kardashian

Kardashianova je ponosna Gulfstreama – blagovne znamke letala, ki jo imata tudi dva izmed najbogatejših na svetu, Elon Musk in Jeff Bezos.
Fotografija: Kim Kardashian. Foto: Profimedia
Odpri galerijo
Kim Kardashian. Foto: Profimedia

Kim Kardashian, ki je svetovno znana spletna vplivnica in podjetnica, je v preteklih letih izvedla nekaj donosnih nakupov in prodaj nepremičnin, uživa pa tudi v razkošju. Pred kratkim je poletela s svojim povsem novim luksuznim zasebnim letalom, vrednim 150 milijonov dolarjev.

image_alt
Slavni bogataši, ki imajo v lasti zasebne otoke

Kardashianova je postala ponosna Gulfstreama – blagovne znamke, katero imata tudi dva izmed najbogatejših na svetu, Elon Musk in Jeff Bezos. Model G65OER televizijske zvezde je razširjena različica G65O in naj bi bil s 95 milijoni dolarjev vreden 25 milijonov dolarjev več kot Bezosovo letalo. Z vsemi svojimi prilagoditvami je letalo po poročanju spletnega portala Scmp vredno 150 milijonov ameriških dolarjev. Kako izgleda notranjost letala?

Luksuzna notranjost

Razkošno zasebno letalo ima 18 usnjenih sedežev s kremnimi poudarki iz kašmirja. Kardashianova je na dokončanje letala čakala več kot eno leto, saj je bila glede svojih zahtev glede notranjosti letala precej eksaktna. Letalo je želela imeti oblikovano po svojih standardih, saj je mati štirih otrok vneta oboževalka notranjega oblikovanja.

Letalo Kim Kardashian se ujema z njeno kolekcijo avtomobilov ter s sivimi toni doma. Foto: Gulfstream
Letalo Kim Kardashian se ujema z njeno kolekcijo avtomobilov ter s sivimi toni doma. Foto: Gulfstream

Svoje letalo je dala pobarvati v sivo, da se ujema z njenim razkošnim domom v Calabasasu. Njen najnovejši način prevoza ima zunanjost, ki ima enak enobarvni pridih kot njen vozni park sivih avtomobilov in dekoracija njegnega doma.

image_alt
7 najbogatejših Zemljanov

Letalo je unikatno opremljeno. Ima shranjevalne prostore nad glavo, strop in vzglavniki so prekriti s svetlim kašmirjem. Na njem sta dve kopalnici. Prostor je opremljen v elegantnem svetlem lesu. Letalo ima 16 ovalnih oken za poglede na nebo in izboljšano ionizacijo zraka, ki daje občutek svežega zraka. Letalo je tako elegantno, da Kardashianova razmišlja o oblikovanju Skims, zvezdniške znamke salonarjev in spodnjega perila, posebej za njene goste, ki bi jih lahko nosili med potovanjem na letalu, začenši morda s copati Skims.

Letalo po osebni meri

Letalo ponuja štiri različne prostore za zabavo, delo, obedovanje in sprostitev. Ima 10 ležišč in sprejme do 18 oseb. Krožniki in pogrinjki so natanko tisti, ki jih resničnostna zvezda uporablja doma, ujema se tudi barvna shema. Pri prilagajanju letala je sodelovala z oblikovalcema Waldom Fernandezom in Tommyjem Clementsom.

image_alt
Jahtni mogotec Denis Suka je predstavil koncept nove superjahte

Za milijarderko verjetno ni nič posebnega imeti svoje zasebno letalo. Preden je leta 2019 ustanovila svoje podjetje za perilo, nedrčke, spodnje perilo in salonarje Skims, je podjetnica prodala 20-odstotni delež v svojem podjetju KKW Beauty kozmetičnemu velikanu Coty za 276 milijonov avstralskih dolarjev, kar je bil še dodaten doprinos, da si lahko privošči tovrstne luksuzne užitke, ki jih večina navadnih »smrtnikov« zgolj navdušeno gleda, ko jih razkazuje v kakšni izmed slavnih epizod The Kardashians.

Sedeži na zasebnem letalu Kim Kardashian so obloženi s počivalniki za noge. Foto: Gulfstream
Sedeži na zasebnem letalu Kim Kardashian so obloženi s počivalniki za noge. Foto: Gulfstream
Zasebno letalo ima skupno jedilno mizo. Foto: Gulfstream.

 
Zasebno letalo ima skupno jedilno mizo. Foto: Gulfstream.  
Notranjost letala je kot dnevna soba. Foto: Gulfstream
Notranjost letala je kot dnevna soba. Foto: Gulfstream

Več iz rubrike