Kako poskrbeti za poslovne prostore? - 2. del

Vprašanje, ki si ga lahko kot vodje naših podjetij zastavimo, je: »Kako pomembno mi je, da se v prostorih, kjer opravljam svoj posel, res dobro počutim?«
Fotografija: Obstaja mnogo literature in res veliko eksperimentalnih dokazov o tem, kako lahko energija v prostoru vpliva na počutje posameznikov. Foto: Getty Images
Odpri galerijo
Obstaja mnogo literature in res veliko eksperimentalnih dokazov o tem, kako lahko energija v prostoru vpliva na počutje posameznikov. Foto: Getty Images

Vprašanje, ki si ga lahko kot vodje naših podjetij zastavimo, je: »Kako pomembno mi je, da se v prostorih, kjer opravljam svoj posel, res dobro počutim?«

Danes nadaljujem s tematiko iz preteklega tedna. Krajša verzija odgovora na zgornje vprašanje je: »Točno toliko, kot mi je mar.«. Se pravi; sam se odločim, ali želim svoje poslovne prostore še dodatno podkrepiti, olepšati in vzpostaviti bolj prijetno vibracijo. Pomembno je, da se vprašamo tudi, ali to počnemo samo zase ali tudi za vse naše stranke, poslovne partnerje ter ostale zaposlene. V končni fazi so naši poslovni prostori - tudi če niso v naši lasti - odraz nas samih.

Seveda je treba pri tem upoštevati, kako visoko na naši prioritetni lestvici je dobro počutje ljudi, ki uporabljajo poslovni prostor, za katerega mi skrbimo. Odvisen od tega dejstva je posledično tudi vzgib, ali želimo še nadgraditi splošno vibracijo prostorov. Na tem mestu ne želim podajati nobene sodbe ali kritike. Vsak/a lastnik/ca ali vodja podjetja se sam/a odloči, če želi v svoj ustaljen proces vzdrževanja prostorov dodajati nekatere nove načine, ki vplivajo na subjektivno zaznavanje ostalih posameznikov.

image_alt
Kako poskrbeti za poslovne prostore?

Marsikdo, ki pride v prostor, v katerem se redno uporablja podporne elemente in tehnike za energetsko čiščenje, priča o dobri vibraciji, ki se jo da zaznati in pusti vtis miru in harmonije. Takšne prakse se že stoletja uporabljajo v različnih delih sveta. Vsekakor se je v preteklosti energetsko čiščenje v večji meri izvajalo v duhovnih prostorih in domovanjih ljudi. Kljub temu se v modernih časih takšni načini vedno bolj uporabljajo tudi v poslovnih prostorih.

Namen tega članka ni naštevati različne načine, kako se dokaže energetska pretočnost prostora. Vsak izmed nas ima o tem svoje mnenje. Na podlagi lastnih izkušenj si vsak ustvari realnost, ki se najbolj sklada z njegovimi prepričanji. Obstaja mnogo literature in res veliko eksperimentalnih dokazov o tem, kako lahko energija v prostoru vpliva na počutje posameznikov. Če imate željo in interes, lahko sami raziskujete in preverjate. Na tem mestu vam bom glede na moje izkušnje podal dva preverjena načina, kako lahko redno in učinkovito energetsko očistimo prostor in skrbimo za bolj pozitivno vibracijo.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Uporaba kristalov je široko razširjena in zelo učinkovita metoda. Je tudi nemoteč in neinvaziven način, kako doprinesemo k boljši energetski pretočnosti prostora. Kristali, poldragi in dragi kamni imajo svojo lastno vibracijo in nekateri bi temu rekli celo zavest. Nikola Tesla je tekom svojih izjemnih eksperimentov ugotovil in ubesedil, da čeprav ne moremo reči, da je kristal živo bitje, ima ta lastno energijo, ki vpliva na okolje.

Če so vam kristali blizu in razmišljate, da bi svoje poslovne prostore podkrepili z njihovo energijo, vam priporočam, da se sami pozanimate in morda malo izobrazite o njihovi rabi. Niso namreč vsi kristali enaki. Nekateri vnašajo podporno in pozitivno vibracijo, spet drugi lahko povzročajo preveč intenzivne občutke nelagodja in včasih tudi slabosti. Vsekakor vam predlagam uporabo najbolj razširjenih kristalov, ki dobrodejno vplivajo na prostor in posledično tudi na vas. Sem spadajo kamena strela, roževec, ametist, ahat, citrin, karneol, lapis lazul, žad in malahit.

image_alt
Povečajte zavzetost vaših zaposlenih

Prostor lahko energetsko očistite tudi z uporabo dišav in kadil. Eterična olja, ki se uporabljajo v aromaterapiji, so prav tako izvrsten zaveznik pri energetskem čiščenju prostorov. Za čiščenje energije lahko uporabite eterična olja limete, limone, rožmarina, muškatne kadulje, evkaliptusa, bora, brina in eterično olje jelke.

Kadilo je prav tako čudovit pripomoček za čiščenje prostora. Kadila so poznana po vsem svetu, zato je dobro, da smo pri izbiri pravega nekoliko previdni. Najbolje je uporabljati kadila iz naravnih snovi. Seveda je pomembno, da smo pri uporabi kadila pozorni na varnost, da pri prižiganju ne zanetimo požara. Priporočam vam uporabo naslednjih kadil: cedra, žajbelj, mira, različne orientalske dišeče palčke in Palo Santo (sveti les).

image_alt
Pomen čustvene inteligence v poslovnem svetu

Kot lastnik/ca oz. vodja podjetja se boste sami odločili, če so vam ti načini energetskega čiščenja prostorov blizu ali ne. Z moje strani prihaja samo vabilo, da poskusite nekaj novega. Bistvene škode vsekakor ne boste povzročili, dokler ste seveda pozorni tudi na varnost. Če pa prepoznate kakršnokoli korist in doprinos, je vse skupaj lahko odlična investicija za vas, vaše zaposlene in uspeh podjetja.

Več iz rubrike