Pretok telesne energije

Ustvarjamo ali soustvarjamo praktično cel čas, celo med spanjem. Ustvarjamo vsak trenutek in vse kar se nam zgodi. Mi smo kreatorji svoje resničnosti.
Fotografija: Foto: Getty Images
Odpri galerijo
Foto: Getty Images

Manifestiranje in ustvarjalnost sta zavestni ustvarjalki naše resničnosti. Ustvarjamo ali soustvarjamo praktično cel čas, celo med spanjem. Ustvarjamo vsak trenutek in vse kar se nam zgodi. Mi smo kreatorji svoje resničnosti.

image_alt
Rešimo prst, da bomo rešili življenje

Osnove ustvarjanja

Osnove ustvarjanja lahko vidimo kot krog s številnimi vhodnimi vrati. Če želimo ustvariti pretok energije, moramo pustiti vsa vrata odprta in čista, da se lahko energija skozi njih pretaka. Ni dovolj, da pustimo odprta samo ena vrata. Če meditiramo osem ur na dan ali se samo prehranjujemo zdravo to še ne pomeni, da ima naše telo dober pretok energije. Za dober pretok energije morajo biti odprta vsa vrata. Na tem delamo počasi, vadimo in napredujemo. V nekem trenutku to postane naša navada in nam ni treba več razmišljati o tem, saj postane avtomatsko, kot na primer dihanje. Na tak način se učimo novih navad in odpiramo nova vrata, ki nas vodijo do večjega uspeha pri ustvarjanju. Vsakič, ko se vrata zaprejo, jih moramo ponovno odpreti.

Boljši kot je pretok energije, močnejše postaja naše telo in smo sposobni zavestno ter z lahkoto soustvarjati. Velik bumerang vržemo in ta se z vso veličino vrne nazaj. To so zakoni vesolja, ki veljajo za vse. Treba jih je ozaveščati in spoštovati.

Foto: GaudiLab/Shutterstock
Foto: GaudiLab/Shutterstock

Če želimo odpreti veliko vrat se moramo zavedati, da je vse, kar se dogaja v našem telesu biokemična reakcija, ki jo lahko fizično razložimo. Z redno vajo se lahko naučimo novih navad, ki po 21ih dneh postanejo vkoreninjene in nam za njihov obstoj ni treba več posvečati toliko pozornosti. Naša naloga je, da vzdržujemo navade in poskrbimo, da vrata ostajajo odprta. V pomoč pri vajah in novih navadah so vam lahko nekatere brezplačne vsebine (https://www.masterchangetraining.si/sl/brezplacne-vsebine/ )

Temelji, ki morajo ostati trdni

Zrak- pomembno je, da vdihavamo svež zrak in našemu telesu dovedemo dovolj kisika, ki ga vdihavamo z preživljanjem dela časa v naravi. Zaprte prostore zračimo čim večkrat ter smo na prostem, na svežem zraku čim bolj pogosto. Zrak je ena od osnovnih stvari, ki jih moramo upoštevati za dober energijski pretok telesa.

Voda- pomembno je, da pijemo čisto in živo vodo. Voda iz pipe namreč vsebuje veliko klora, ki je uničevalec mikroorganizmov v našem telesu.

Zdrava hrana- meso in živalski produkti močno znižujejo vibracijo telesa in naših celic ter blokirajo pretok energije. Pa vendar se mora prehod na zdravo prehrano rastlinske osnove uvesti postopoma, v počasnem ritmu, sicer je lahko prevelik šok za telo. Po določenem času razvijemo okuse, ki nam prinesejo novo razsežnost v kuhanju. Poleg tega postane Ahimsa (nenasilje) naše glavno vodilo pri prehranjevanju, kar pomeni, da ne soustvarjamo nobenega trpljenja saj živalim ni treba umreti. Hrana mora biti organska, brez pesticidov in herbicidov saj le ti ubijajo naše celice. Ko bomo ljudje pričeli bolj množično posegati po organsko pridelani hrani bo ta postala cenovno tudi bolj dostopna.

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Pomagamo si lahko tudi z super živili in prehranskimi dodatki, ki doprinesejo k moči in energijski strukturi našega telesa.

Fizična aktivnost- telo je naš tempelj in naša sveta dolžnost je, da ga ohrnjamo vitalnega, funkcionalnega, prožnega in močnega vse do pozne starosti. Tukaj ni bližnjic, edino kar šteje je redna, konsistentna fizična aktivnost večkrat tedensko, najbolj optimalno je, če jo izvajamo na prostem v naravi. Izbira naj bo prilagojena okusu, telesnim specifikam in pa starosti. Vendar izgovora ni. Vse do pozne starosti se moramo gibati, če želimo imeti pretočno in močno telo.

image_alt
Sedem stebrov zdravja in harmonije

Spanje- telo se mora odpočiti, če želimo, da bo funkcioniralo normalno. Torej spanje je bistveno!

Čistoča- prostor kjer živimo mora biti čist. Če ga čistimo z pozitivno energijo in namero, da ostane čisto dlje časa, se bo tudi prah polegal manj in okna bodo ostala dlje časa čista.

Meditacija- poznamo veliko metod meditacije, torej izberimo tako, ki nam najbolj odgovarja. Tako kot velja za vadbo telesa. Pomembno si je vzeti čas vsak dan, saj se z njeno pomočjo povezujemo s sabo in poglabljamo notranji mir.

Kristali- če jih pravilno uporabljamo v prostoru nam pomagajo dvigniti energijo.

Dve stvari sta še izrazito pomembni, kadar se pogovarjamo o pretoku energije;

Misli- s katerimi kreiramo podzavestno. Če negativno razmišljamo o nekom, bo ta oseba občutila negativnost in posledično bo negativnost priletela nazaj do nas kot bumerang. Negativne misli ni nujno, da prihajajo zaradi zlobe ali zavisti, pogosto so tudi produkt neke blokade, traume ali notranje bolečine. Pomembno je, da se treniramo razmišljati pozitivne misli. Če zaznamo negativno misel, jo ali pošljimo v belo svetlobo ali pa jo namenoma izbrišimo, da energijsko ne gre v eter.

Refleksija- ves čas se moramo izpraševati in dvigati zavedanje o tem kar nam ne ustreza. Ko ugotovimo kaj to je, poskušamo iti skozi nastajajočo bolečino in poiskati vzorec, zgodbo ali travmo in jo sprostiti oz. izpustiti. Če tega ne storimo, potem samo pometamo pod preprogo in nekega dne se bo prikazal velik kup potlačenih stvari kot fizična izgorelost, stres, bolezen in podobno.

Če čutimo, da prihaja bolečina, se jo zavemo in rečemo: »Odrekam se potrebi, da bi imel to bolečino.« Če se bolečina ponavlja, potem potrebujemo pomoč terapevta, ker je ta bolečina globoko podedovano prepričanje.

image_alt
Lepota jutra

Šele ko se upočasnimo opazimo naše navade, misli in fizično telo in v kolikor je prisotna v njem napetost, bolečina ali nelagodje imamo priložnost, da naredimo naslednji korak. Vprašamo se: »Kaj lahko naredim, da bom stvari naredil drugače, bolj prijetno, lažje in manj stresno?«

- Vir: Login 5 Aphrodite

Več iz rubrike