Elon Musk svetuje mladim, ki želijo uspeti v življenju

Milijarder in oče sedmih otrok je razkril nekaj ključnih nasvetov za mlade, ki želijo biti uspešni v življenju.
Fotografija: Milijarder Elon Musk. Foto: Brian Snyder / Reuters
Odpri galerijo
Milijarder Elon Musk. Foto: Brian Snyder / Reuters

Izvršni direktor podjetij Tesla in SpaceX Elon Musk je nedavno v obsežni epizodi podkasta Lexa Fridmana med drugim dejal, da spoštuje tiste, ki opravljajo pošteno delo. Muska so v intervjuju vprašali, kakšen nasvet bi dal mladim v srednji šoli ali na fakulteti, ki želijo pozitivno vplivati na svet. Tukaj je pet glavnih nasvetov, ki jih je povedal Fridmanu in za katere meni, da bi mladim pomagali, da postanejo uspešni.

image_alt
Kriza dezinformacij in nezaupanje v vlade lahko uniči svet

Bodite koristni in prispevajte k družbi

Prvi nasvet, ki ga je podal Musk, je bil, da naj ljudje »poskušajo biti koristni«. »Delajte stvari, ki so koristne za ljudi okoli vas, za svet,« je med drugim dejal milijarder v skoraj tri ure dolgi epizodi podkasta. »Težko je biti koristen, zelo težko,« je dodal. Če nekdo živi koristno življenje, je to življenje, ki ga je vredno živeti, meni Musk.

image_alt
Novosti na področju upokojevanja, pokojnin in dodatkov

Drugi nasvet, ki ga je omenil v podkastu je bil, da mora nekdo prispevati več kot porabi. »Poskušajte imeti pozitiven neto prispevek k družbi,« je dejal Fridmanu. »To je nekaj, k čemur je treba stremeti.« Poleg tega je Musk še dejal, da zelo spoštuje nekoga ki pošteno opravlja svoje delo.

Ne poskušajte biti vodilni

Musk je mladim svetoval tudi, naj ne poskušajo biti vodilni zgolj zaradi naziva vodilnega. »Velikokrat so ljudje, ki si jih želite za voditelje, tisti, ki ne želijo biti voditelji,« je pojasnil. Njegov nasvet je sicer nasprotje tega, k čemur dandanes stremi veliko ambicioznih mladih.

Elon Musk. Foto: Eduardo Munoz / Reuters
Elon Musk. Foto: Eduardo Munoz / Reuters

»Berite knjige in zaužijte informacije,« se glasi Muskov četrti nasvet uspeha željnim mladim. Musk je Fridmanu v podkastu povedal, da je kot otrok prebiral enciklopedije. »Spodbujam ljudi, naj berejo veliko knjig,« je dejal in dodal: »Poskušajte zaužiti čim več informacij in si pridobiti dobro splošno znanje, da boste vsaj približno spoznali pokrajino znanja.«

image_alt
Elon Musk: implantacija čipov v človeške možgane že prihodnje leto

Njegov zadnji nasvet pa je bil, naj se mladi pogovarjajo z drugimi ljudmi. »Pogovarjajte se z ljudmi iz različnih družbenih slojev, različnih panog, poklicev in znanj,« je dejal Musk. »Naučite se čim več.« Pogovor z drugimi sicer prav tako krepi odnose in udeležencem omogoča pogled na določeno stvar ali težavo z drugega zornega kota.

image_alt
Največje in najdražje bivališče na svetu v stečajnem postopku

Več iz rubrike