Zakaj potrebujete strokovnjaka za vlaganje v nepremičnine?

Vlaganje v nepremičnine vam lahko prinese finančno svobodo, vendar le če boste vlagali pametno.
Fotografija: Vlaganje v nepremičnine ostaja varen in donosen posel. Foto: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Vlaganje v nepremičnine ostaja varen in donosen posel. Foto: Getty Images/iStockphoto

Vsakič znova se v krizi izkaže, da le vlaganje v nepremičnine ostaja varen in donosen posel. Začetek je lahko težk in strašljiv, zato je priporočljivo, da vsaj za prve korake najamete strokovnjaka. Seveda se lahko odločite, da se v naložbeni projekt v nepremičnine podate sami, vendar je lažje in manj tvegano, če vas vodi izkušena oseba.

image_alt
Hiše za 1 evro spreminjajo italijanske kraje v "Ameriko v malem"

Mentor za nepremičninske naložbe vam bo zaradi svojega strokovnega znanja na tem področju pomagal, da boste hitreje prišli do dobička in se izognili izgubam. Vodil vas bo na vsakem koraku, tako da se boste lahko izognili začetniškim napakam. Spletni portal Entrepreneur navaja nekaj razlogov, zakaj je dobro, da se vlaganja v nepremičnine lotite s pomočjo strokovnjaka.

Prihrani vam čas

Dober mentor za naložbe v nepremičnine je strokovnjak na tem področju in je verjetno bil tudi sam vlagatelj. Kot strokovnjak vam bo dal vse informacije, ki jih potrebujete za izvedbo naložbe. Prav tako vam bo na voljo za jasne odgovore na vsa vaša vprašanja, tako da bo odločitev lažja. Seznanil vas bo z najnovejšimi trendi na nepremičninskem trgu in vam dal najboljše nasvete, da ne boste izgubili svojega denarja. Poleg tega vam bo lahko zaradi svojega strokovnega znanja pokazal nekaj tehnik in trikov, s katerimi boste prihranili čas.

Zmanjša tveganja

Kot vsaka naložba tudi naložba v nepremičnine vključuje tveganje - in to ne najmanjše. V igri je na stotisoče evrov, če ne celo milijoni. Zato se je treba izogibati pastem, zaradi katerih lahko izgubite denar.

Nepremičnine. Foto: Jože Suhadolnik/DELO
Nepremičnine. Foto: Jože Suhadolnik/DELO

Predznanje nepremičninskega strokovnjaka mu omogoča, da vam učinkovito svetuje o tem, kaj je treba in česa ne smete početi pri naložbah v nepremičnine. Zahvaljujoč svojemu strokovnemu znanju imajo občutek, da že na prvi pogled prepoznajo dober posel. Tako vam bodo sporočili, kdaj vaš projekt dolgoročno ni rentabilen, čeprav se zdi na prvi pogled privlačen.

Psihična podpora

Nobena naložbena pot ni linearna. Verjetno se boste znašli v težkih situacijah, zaradi katerih boste izgubili motivacijo. Rezultat bo morda trajal dlje, kot ste pričakovali, za iskanje nepremičnine boste potrebovali več mesecev, pojavijo se lahko težave s financiranjem ali transakcijo. V teh težkih trenutkih, ko boste dvomili v svoje sposobnosti, vas bo mentor spomnil na razlog za vaš projekt in vam povrnil zaupanje. To je bistvenega pomena, da kljub različnim oviram ne obupate.

image_alt
Kitajci ne plačujejo hipotekarnih posojil za stanovanja

Dobro opredeljena strategija in akcijski načrt

Vlaganje v nepremičnine zahteva predhodne priprave. Za uspeh potrebujete natančno izdelano strategijo in akcijski načrt. Da se ne boste vrteli v krogu, je priporočljivo, da se obrnete na nepremičninskega strokonjaka, ki vam bo  pomagal oblikovati strategijo in akcijski načrt, prilagojena vašemu profilu in razmeram. To izhodišče je pomembno za vsak naložbeni projekt, še navaja Entrepreneur.

image_alt
Evropske nepremičnine v začetku leta dražje za deset odstotkov

Več iz rubrike