Madžarski sladoled izbran za najboljšega na svetu

Na izboru za najboljši sladoled na svetu se je na prvo mesto uvrstil sladoled Pistacijino sadje madžarskega proizvajalca.
Fotografija: Slika je simbolična. Foto: bhofack2 / Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Slika je simbolična. Foto: bhofack2 / Getty Images/iStockphoto

Kljub temu da smo se že pred nekaj meseci poslovili od poletja, je v italijanski Bologni prejšnji teden potekalo svetovno tekmovanje za najboljši sladoled, na katerem je izdelke ocenjevala 11-članska komisija. Na tekmovanju je sodelovalo 32 ustvarjalcev te sladice, ki je priljubljena predvsem v toplejših mesecih. Finaliste so sicer izbirali kar štiri leta na več kot sto dogodkih po celem svetu, poroča nemška tiskovna agencija (DPA).

image_alt
Radovljica: Od festivala čokolade do prve butične čokoladnice

Zlato nagrado za najboljši sladoled na svetu so podelili Adamu Fazekasu iz Budimpešte za okus sladoleda, ki ga je sam poimenoval Pistacijino sadje. Žirija se je nad izdelkom navdušila na podlagi okusa in predstavitvenega posnetka, so sporočili organizatorji.

Srebrno nagrado so podelili Carlu Guerriero iz španskega mesta Cadiz, ki se je na izbor prijavil z živobarvnim kremnim sladoledom iz vina oloroso. Na tretje mesto se je uvrstil Marco Venturino iz italijanske Varazze s sladoledom, ki ga je poimenoval Rožnata usta.

image_alt
Hrvaška: edinstveno oljčno olje v amfori osvaja svet

Osnova zmagovalnega okusa je krema iz pistacij

Zmagovalni okus Pistacijino sadje je izdelan iz naravnih sestavin. Njegovo osnovo predstavlja krema iz pistacij Bronte, prelit pa je z malinovo omako in hrustljavo plastjo. Sladoled je možno naročiti v slaščičarni Fazekas v Budimpešti.

Več iz rubrike