VIDEO nasvet: Kako se umiriti na delovnem mestu?

Sprostitvene tehnike na delovnem mestu so v hitrem tempu dnevnih dogodkov izrednega pomena. Kaj o njih misli in katere priporoča Sara Brezigar, preverite v nadaljevanju.
Fotografija: Foto: Pexels
Odpri galerijo
Foto: Pexels

Svet se spreminja hitreje in hitreje, ugotavlja dr. Sara Brezigar, soustanoviteljica Akademije Panta Rei, docentka na Pedagoški fakulteti UP in raziskovalka na INV. Pa se znamo umiriti? Že kar na delovnem mestu, takrat, ko je najhuje? Katere sprostitvene tehnike nam v takšnih trenutkih lahko kar najbolj pomagajo?



Veščine, ki stopajo v ospredje, pa bodo tudi v času, ki prihaja, malček drugačne, kot smo jih vajeni. Delodajalci bodo iskali ljudi z bolj razvitimi mehkimi socialnimi veščinami, kot so kreativnost, ustvarjalnost in predvsem komunikacija med zaposlenimi znotraj podjetja in zunanjim svetom. Vedno bolj pa v ospredje stopajo tudi digitalna znanja, ugotavlja raziskava IBM. Sara Brezigar pa poudarja predvsem razvoj 7 veščin, ki bodo tako posameznikom kot državam najbolje služile za obstanek v neizprosni globalni dirki.

Kje jih lahko pridobimo, se jih na na novo naučimo? Brezigarjeva pravi, da je pomembno, da imamo dobrega učitelja, ogromno pa lahko naredimo tudi sami. V videoposnetku poglejte, zakaj sta bila Aleksander Veliki in Benjamin Franklin tako uspešna?



In če se še za trenutek ustavimo pri učiteljih in šolskem sistemu?





Več iz rubrike

trendi

Kako se prepletata budizem in znanost

Znanstveniki vse bolj uporabljajo budistično modrost za razumevanje različnih raziskovalnih tem in človeškega stanja. Menihi in redovnice pa zavzeto srkajo najnovejše raziskave. Njihova vprašanja so …

trendi

Blagoslov in prekletstvo à la Michelin

O tem, kako podjetje, ki prodaja gume, odloča o usodi svetovne kulinarike.

trendi

Ženske se manj ličijo. Posledice se že čutijo

Japonsko luksuzno kozmetično podjetje Shiseido se spogleduje s kitajskim spletnim modelom, ki bi podjetju zagotovil rast po pandemiji. Trenutno časi niso rožnati.

trendi

Na dnu oceana poteka lov na minerale, vredne več bilijonov

Najzanimivejša prihodnost tehnologije za drone morda ne bo v zraku, po katerem bi dostavljali pakete za Amazon, ampak pod vodo, kjer bi pomagali odkrivati ogromno bogastvo.

Komentarji: