VIDEO nasvet: Kako se umiriti na delovnem mestu?

Sprostitvene tehnike na delovnem mestu so v hitrem tempu dnevnih dogodkov izrednega pomena. Kaj o njih misli in katere priporoča Sara Brezigar, preverite v nadaljevanju.
Fotografija: Foto: Pexels
Odpri galerijo
Foto: Pexels

Svet se spreminja hitreje in hitreje, ugotavlja dr. Sara Brezigar, soustanoviteljica Akademije Panta Rei, docentka na Pedagoški fakulteti UP in raziskovalka na INV. Pa se znamo umiriti? Že kar na delovnem mestu, takrat, ko je najhuje? Katere sprostitvene tehnike nam v takšnih trenutkih lahko kar najbolj pomagajo?Veščine, ki stopajo v ospredje, pa bodo tudi v času, ki prihaja, malček drugačne, kot smo jih vajeni. Delodajalci bodo iskali ljudi z bolj razvitimi mehkimi socialnimi veščinami, kot so kreativnost, ustvarjalnost in predvsem komunikacija med zaposlenimi znotraj podjetja in zunanjim svetom. Vedno bolj pa v ospredje stopajo tudi digitalna znanja, ugotavlja raziskava IBM. Sara Brezigar pa poudarja predvsem razvoj 7 veščin, ki bodo tako posameznikom kot državam najbolje služile za obstanek v neizprosni globalni dirki.

Kje jih lahko pridobimo, se jih na na novo naučimo? Brezigarjeva pravi, da je pomembno, da imamo dobrega učitelja, ogromno pa lahko naredimo tudi sami. V videoposnetku poglejte, zakaj sta bila Aleksander Veliki in Benjamin Franklin tako uspešna?In če se še za trenutek ustavimo pri učiteljih in šolskem sistemu?

Več iz rubrike

trendi

Pot uspeha: Hrvatica Karla Spetić se je prebila v sam vrh modne industrije

Karla Spetić je uspešna podjetnica v svetu mode. Po rodu je Hrvatica, ki se je z družino že kot najstnica preselila v Avstralijo, kjer živi še danes.

trendi

Vse več najdb diamantov v priljubljenem parku; tokrat je imel srečo 33-letnik

33-letnik je obiskal državni park in odkril 9-karatni diamant

trendi

Pot uspeha: Sin Gorana Ivaniševića osvojil kar očetu ni uspelo

Rek »jabolko ne pade daleč od drevesa« zagotovo velja za sina legendarnega hrvaškega teniškega igralca Gorana Ivaniševića.

trendi

Nov način ličenja; trg šmink propada, ličenje oči postaja umetnost

Ukrepi, ki se izvajajo z namenom zajezitve širjenja covida-19, imajo velik vpliv na številne gospodarske panoge. Med njimi je tudi industrija lepotne kozmetike.

Komentarji: