V Dubaju odprli najvišje ležeči bazen na svetu

Bazen, ki so ga letos odprli v Dubaju, je najvišje ležeči bazen znotraj stavbe na svetu. Nahaja se na višini 294 metrov.
Fotografija: Bazen meri 94,8 metra v dolžino in 16,5 metra v širino, s čimer je skoraj dvakrat daljši od olimpijskega bazena. Foto: Address Beach Resort
Odpri galerijo
Bazen meri 94,8 metra v dolžino in 16,5 metra v širino, s čimer je skoraj dvakrat daljši od olimpijskega bazena. Foto: Address Beach Resort

Spomladi je svoja vrata odprl bazen, ki je bil imenovan za najvišje ležečega na svetu znotraj stavbe. Gre za strešno kopališče, ki se nahaja na vrhu hotela Address Beach Resort v Dubaju. Višina stavbe znaša kar 294 metrov, kar pomeni, da je le 30 metrov nižji od Eifflovega stolpa v Parizu, poročajo pri CNN.
image_alt
Največje in najdražje bivališče na svetu v stečajnem postopku

Skoraj dvakrat daljši od olimpijskega bazena

 
Bazen meri 94,8 metra v dolžino in 16,5 metra v širino, s čimer je skoraj dvakrat daljši od olimpijskega bazena. Kopanje v njem je na voljo izključno gostom hotela, ki so stari 21 let ali več. Tisti, ki bi si ga radi ogledali vsaj od daleč, si lahko privoščijo kosilo v bližnji restavraciji Zeta Seventy Seven, ki se, kot je razvidno že iz njenega imena, nahaja v 77. nadstropju hotela.
 
Foto: Address Beach Resort
Foto: Address Beach Resort

Ta luksuzni bazen pa ni edina atrakcija, s katero se hotel lahko pohvali in ki je prišla v Guinnessovo knjigo rekordov. Stavbi Address Beach Resort in Address Beach Residences sta namreč povezani z nekakšnim mostom tako na njunem spodnjem kot na zgornjem delu. Zgornja povezava poteka med 63. in 77. nadstropjem. Z višino 294 metrov je to torej najvišji zračni most na svetu, kjer se hkrati nahajajo luksuzni apartmaji.
 
Foto: Address Beach Resort
Foto: Address Beach Resort

»Ostajamo zvesti svoji zavezi k razvoju pomembnih projektov. Ponosni smo, da smo z odprtjem hotela Address Beach Resort podrli dva Guinnessova rekorda hkrati. Sodobna umetniška gradnja in izjemne prednosti nastanitve so pripomogli k postavitvi novih standardov luksuznega življenjskega sloga in udobja,« je pridobitev komentiral Federico Rota, namestnik generalnega direktorja Al Ain Holdinga.
Foto: Address Beach Resort
Foto: Address Beach Resort

Največji bazen na svetu se nahaja v Egiptu

 
Spomladi je bil poleg tega odprt še en impresiven bazen. Gre za nov londonski Sky Pool, ki se nahaja poleg ameriškega veleposlaništva na južnem bregu reke Temze. V dolžino meri 25 metrov in se nahaja v 10. nadstropju med dvema nebotičnikoma.
 
image_alt
Najbolj luksuzni hoteli na svetu

Največji bazeni na svetu glede na njihovo površino so Citystars Sharm El Sheikh, ki se nahaja v Egiptu in meri 96.800 kvadratnih metrov. Na drugem mestu je San Alfonso del Mar, ki je lociran v Čilu, njegova površina pa znaša 80.000 kvadratnih metrov. Tretje mesto zaseda Mahasamutr, ki se nahaja na Tajskem, svoja vrata za obiskovalce pa je odprl leta 2014. Obsega 72.000 kvadratnih metrov.
 

Več iz rubrike