Najbogatejši poslovni ekscentriki (1/3)

Mark Zuckerberg iz Facebooka (danes Mete) nosi v službi sivo majico in kavbojke. Tudi najbogatejši Zemljani imajo bizarne navade. Katere so?
Fotografija: Mark Zuckerberg si vsako leto zada nove izzive. Foto: Leah Millis/Reuters
Odpri galerijo
Mark Zuckerberg si vsako leto zada nove izzive. Foto: Leah Millis/Reuters

Mnogi slavni in uspešni ljudje so znani po svojih zanimivih prigodah in navadah. Albert Einstein je bil znan po zgodbi, da je z ulice pobiral cigaretne ogorke, ki jih je uporabil za tobak za pipo. Benjamin Franklin se je posluževal rutine, imenovane »zračna kopel«, kjer je gol sedel pred oknom. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj uspešnih ljudi, ki imajo svojevrstne navade. Katera izmed njih je najbolj nenavadna?

image_alt
To je najbogatejši človek vseh časov

Mark Zuckerberg se poslužuje enoličnega oblačenja

Mark Zuckerberg, ki je pri 20-letih s svojima prijateljema ustanovil Facebook (danes Meta), je eden najbogatejših ljudi na svetu. Zuckerberg ima zanimivo posebnost, da vsak dan nosi sivo majico in kavbojke, kar menda pripomore k temu, da pozornost od neresnih podrobnosti raje nameni izboljšanju svojega posla. Pred leti je javno napovedal, da bo jedel zgolj meso živali, ki jih bo sam ulovil. Od takrat naj bi ulovil piščanca, jastoga, prašiča in kozo. Zuckerberg ima še eno posebnost. Vsako leto si zada nove dejavnosti in izzive, kot je na primer učenje kitajščine.

Mark Zuckerberg si vsako leto zada nove izzive. Foto: Leah Millis/Reuters
Mark Zuckerberg si vsako leto zada nove izzive. Foto: Leah Millis/Reuters

Elon Musk je kupil avto iz filma Vohun, ki me je ljubil

Elon Musk, investitor, inženir in izvršni direktor podjetja SpaceX ter soustanovitelj Tesla Motors, je eden izmed podjetnikov, ki je znan po svojih nenavadnih idejah. Musk je velik oboževalec filmov o Jamesu Bondu. Kupil je celo avto iz filma Vohun, ki me je ljubil, ki se v filmu spremeni v podmornico. Avto je kupil za 902.000 evrov na dražbi v Londonu. Razočaran je bil, ko je izvedel, da se avto dejansko ne more preobraziti v podmornico. Odločil se je, da ga nadgradi s Teslinim električnim pogonom in ga poskusil preoblikovati, navaja Valuer.

image_alt
Bo Elon Musk postal prvi bilijonar na svetu?

Roman Abramovič ima dobro žilico za ustvarjanje denarja

Roman Abramovič je ruski milijarder, ki je svoje podjetniške sposobnosti razvijal v vojski, kjer je prodajal gorivo, da bi zaslužil. Abramovič se je z dostavljalci dogovoril, da je kupil nekaj njihovega goriva, ki ga je nato s popustom prodajal drugim voznikom. Eden izmed Abramovičevih prijateljev pravi, da je zmožen denar ustvariti iz nič. Abramovič je med drugim tudi veliki športni navdušenec, ki je leta 2003 kupil nogometni klub Chelsea, ki je imel ogromne dolgove, ki jih je Abramovič pokril in pomagal preoblikovati ekipo. Znan je tudi po tem, da ima jahto, ki ima lasten protiraketni obrambni sistem. 

Roman Abramovič je med drugim veliki športni navdušenec. Foto: Jed Leicester
Roman Abramovič je med drugim veliki športni navdušenec. Foto: Jed Leicester

Martha Stewart je znana po svoji pedantnosti 

Martha Stewart ni znana le znana televizijska osebnost, ki je uspešna tudi v podjetništvu. Prepoznana je tudi po svojem strogem vedenju in pedantnosti. Njeni zaposleni morajo vsak dan pred odhodom domov očistiti vse svoje mize. Poleg tega zahteva, da se na vsakem dokumentu uporablja samo rdeče in črno črnilo. Leta 2004 je preživela nekaj časa v zaporu po škandalu o trgovanju z notranjimi informacijami. Zase pravi, da kljub oviram nikoli ne obupa in da na svoji poti ni dosegla dna, temveč zgolj ovinke na cesti do cilja.

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

Več iz rubrike