Skupina Queen ob 50-letnici pripravila presenečenje za oboževalce

Legendarna rock skupina je pred kratkim v Londonu odprla svojo trgovino Queen The Greatest.
Fotografija: Portret Queenov. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Portret Queenov. Foto: Shutterstock

Minilo je že 50 let, odkar se je legendarna rock skupina Queen prvič pojavila na odru. V počastitev obletnice so pred nekaj dnevi v Londonu odprli pop-up trgovino Queen The Greatest, ki obiskovalce popelje v čase, ko je bila njihova slava na vrhuncu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
image_alt
Abba se vrača: jim bo uspelo ponoviti uspeh?

Trgovina je dvonastropna, v njej pa se nahajajo tematsko urejeni prostori, v katerih je predstavljena zgodba Queenov vse od začetkov do leta 2010. Opisani so njeni legendarni koncerti in turneje iz 80. let prejšnjega stoletja.

Trgovina se bo nahajala na Carnaby Street v neposredni bližini trgovine, ki je posvečena še eni legendarni glasbeni skupini; Rolling Stones. V Queen The Greatest so naprodaj različni spominki. Med njimi je Rubikova kocka, ki jo krasijo obrazi priljubljene skupine. Obiskovalci lahko kupijo tudi posebno izdajo Monopolyja ali kitaro s podpisom Briana Mayja.
Freddie Mercury. Foto: Reuters
Freddie Mercury. Foto: Reuters

V enem prostoru se odvija projekcija nekdanjega koncerta, kar ustvarja prav posebno vzdušje. Zvočno kuliso ustvarjajo največje uspešnice skupine. Vsi oboževalci Queenov bodo v trgovini našli zatočišče, kjer bodo lahko obujali spomine in se družili s podobno mislečimi, kot je za AFP povedal Keith Taperell, podpredsednik podjetja Bravado, ki je pri Universal Music odgovorno za trženje.
 

Queen - glasbena skupina, ki je dosegla izjemen uspeh


Queen so svetovno slavo dosegli z uspešnicami, kot so Bohemian Rhapsody, We Are The Champions in Don't Stop Me Now. Glavna zvezda skupine je bil Freddie Mercury, ki je zaradi virusa HIV umrl novembra 1991.

Skupina je po njegovi smrti nadaljevala z delovanjem in v letih 2005 in 2008 ponovno koncertirala s pevcem skupine Free Paulom Rodgersom. Leta 2012 je njegovo mesto zasedel Adam Lambert, ki so ga odkrili v resničnostnem šovu Ameriški idol.
image_alt
Futuristična luksuzna jahta privablja poglede

Film Bohemian Rhapsody iz leta 2018, v katerem je predstavljena zgodba skupine, je na 91. podelitvi filmskih nagrad oskar dobil štiri zlate kipce - za montažo filma, za montažo tona in mešanje tona, oskarja za glavno moško vlogo pa je pobral Rami Malek, ki je nastopil v vlogi legendarnega glasbenika.

Več iz rubrike