Punco zaprosil z 2,2 karatnim diamantom, ki ga je sam izkopal

Christian Liden je celo življenje sanjal, kako bi rad našel diamant s katerim bi lahko okrasil zaročni prstan.
Fotografija: Christian Liden je našel 2,2 karatni diamant in z njim zaročil svojo punco. Foto: CNN
Odpri galerijo
Christian Liden je našel 2,2 karatni diamant in z njim zaročil svojo punco. Foto: CNN

Mlad fant iz Washingtona, je za CNN povedal, da je idejo o rudarjenju dragih kamnov dobil že v srednji šoli. Takrat se mu niti sanjalo ni, kako bi se zadeve lotil, saj je kmalu odkril, da je v ZDA zelo težko najti surove dragulje. 
image_alt
Jeff Bezos si je zamislil pol milijarde dolarjev vredno 'igračo'

Z diamantom bi okrasil zaročni prstan 


Nekaj let nazaj je Christianu sodelavec povedal za državni park Crater of Diamonds v Arkansasu. Takrat se je fant prvič zavedal, da lahko njegove sanje postanejo resničnost. Zaželel si je izkopati diamant, s katerim bi okrasil zaročni prstan za svojo izbranko.  
 

Najprej se je dobro informiral 


»Takrat sem začel resnično verjeti, da je to dejansko mogoče,« je povedal Liden. Z raziskovanjem je začel tako, da si je najprej ogledal video posnetke tistih, ki so v parku že našli diamante. Tako je poskušal dobiti čim več informacij, preden se je dokončno odločil za potovanje. 
image_alt
Odkrili enega največjih dimantov doslej

Opremo je izdelal sam 


Da bi bilo presenečenje za punco popolno, je izdelal lastno rudarsko opremo, ko je bila punca v službi. Tako ji ni bilo treba razlagati resničnega vzroka potovanja. Vedela je, da bosta s prijateljem obiskala nekatere nacionalne parke, ne pa tudi, da bosta iskala drage kamne. 

Po nekaj dneh sta izkopala največji diamant 


Christian in njegov prijatelj sta potovanje začela 1. maja, kjer sta v Montani izkopavala safirje, za vsak primer, če v parku ne bi našla ničesar. Prvi dan je bil uspešen, naslednjih nekaj dni pa ne.  

Z drugačnim pristopom jima je nato uspelo nekaj neverjetnega. Izkopala sta 2,2 karatni diamant. To je bil, po poročanju državnega parka Diamond Crater, drugi največji diamant najden v tem parku - oktobra lani je obiskovalec našel rumen 4,49 karatni diamant. 
Christianov diamant poleg največjega diamanta, ki je bil izkopan prejšnje leto. Foto: CNN
Christianov diamant poleg največjega diamanta, ki je bil izkopan prejšnje leto. Foto: CNN

Pomočnica nadzornika Dru Edmonds je povedala, da je Christianov diamant, svetlo rumene barve s trikotno obliko nekaj posebnega. 
 
Ko je Christian prišel s potovanja, je zaprosil punco in jo presenetil z diamantom, ki ga je sam izkopal. Romantično, ni kaj. 

Več iz rubrike