Prestižna nemška nagrada za oblikovanje arhitekturi interierja Triglav Lab

Nemško nagrado za oblikovanje s petdesetletno tradicijo tokrat prejeli tudi slovenski oblikovalci oblikovalske agencije Gigodesign in arhitekti iz biroja Triiije arhitekti za prostore Triglav Lab.
Fotografija: Triglav Lab je bil nagrajen tudi lansko leto na Mesecu oblikovanja (organizacija s strani Zavoda BIG), kjer je prejel nagrado BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARD 2018. Foto Triglav LAB
Odpri galerijo
Triglav Lab je bil nagrajen tudi lansko leto na Mesecu oblikovanja (organizacija s strani Zavoda BIG), kjer je prejel nagrado BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARD 2018. Foto Triglav LAB

Nemški svet za oblikovanje (German Design Council) je leta 1953 ustanovil spodnji dom nemškega parlamenta z namenom podpiranja industrije in sistematičnega povečevanja dodane vrednosti gospodarstva. Nemške nagrade za oblikovanje so prvič podelili leta 1959. Te so v naslednjih petdesetih letih postale simbol odličnosti, s katerim vsako leto okronajo nemške in mednarodne oblikovalske projekte, ki pionirsko prispevajo k spreminjanju in razvoju oblikovalske krajine.

Tokrat je German Design Council med dobitniki prestižnih nagrad razglasil tudi center Triglav Lab, in sicer v kategoriji odlična arhitektura (Excellent Architecture).
 
Digitalni center Triglav Lab je Skupina Triglav v pritličju svoje poslovne stavbe v bivši veleblagovnici Slovenijales v Ljubljani odprla marca lani. Izvedbo in opremo večfunkcijskega prostora, ki fizični svet povezuje z digitalnim doživetjem in obiskovalcem omogoča interaktivno izkušnjo z znamko, so zaupali oblikovalcem oblikovalske agencije Gigodesign in arhitektom iz biroja Triiije arhitekti.


Triglav Lab: Kjer se srečata realnost in virtualnost ...

 
Triglav Lab je zasnovan kot center inovacij, ki omogoča neposredno izkušnjo uporabnika z naprednimi pametnimi rešitvami. S celovitostjo in enostavnostjo digitalne izkušnje sklepanja zavarovanja seznanja uporabnike, ki uporabe spleta sicer niso vešči. V prostoru ponujajo tudi interaktivne virtualne izkušnje vožnje, smučarskih poletov, potresa in prometne nesreče, prek katerih lahko preverijo svoje reakcije in se naučijo pravilnih odzivov na nevarne situacije.
 
Triglav Lab pod eno streho združuje vse štiri družbe Skupine Triglav: Zavarovalnico Triglav, Triglav Zdravje, Triglav Sklade in Skupno pokojninsko družbo (slednja se bo do konca novembra preimenovala v Triglav, pokojninsko družbo) in tako ponuja enotno izkušnjo z znamko Triglav, ki jo sodobni uporabnik pričakuje. Obenem nam služi kot center za razvijanje in testiranje rešitev za izboljšanje uporabniške izkušnje in pomembno komunikacijsko orodje znamke. Veseli in ponosni smo, da so odličnost projekta, ki se kaže v dobrem odzivu uporabnikov, prepoznali tudi mednarodni strokovnjaki,” novico o nagradi komentira Tjaša Kolenc Filipčič, direktorica Službe za marketing v Zavarovalnici Triglav.

V prostoru ponujajo tudi interaktivne virtualne izkušnje vožnje, smučarskih poletov, potresa in prometne nesreče, prek katerih lahko preverijo svoje reakcije in se naučijo pravilnih odzivov na nevarne situacije. Foto Triglav LAB
V prostoru ponujajo tudi interaktivne virtualne izkušnje vožnje, smučarskih poletov, potresa in prometne nesreče, prek katerih lahko preverijo svoje reakcije in se naučijo pravilnih odzivov na nevarne situacije. Foto Triglav LAB

 
“Načrtovanje fizičnega prostora za digitalne izkušnje je svojevrstno protislovje. A le na prvi pogled. Sodobni uporabniki namreč svoje izkušnje ne ločujejo na digitalno in analogno, virtualno in resnično …; pomemben je celoten splet. Temu smo sledili tudi pri zasnovi in opremi prostora. Izvirna zasnova z odprtim tlorisom, ki jo je predvidel že avtor, arhitekt Milan Mihelič, izkušnjo sodobnosti in prehodnosti še poudarja,” dodaja Luka Stepan, partner in kreativni direktor v Gigodesignu.
 
Prostor Triglav Lab-a se razprostira na površini okoli 300 m². Osrednji del s stalnimi sedišči sprejme do 60 ljudi, stoječa postavitev pa omogoča tudi večje število povabljencev. Modularna rešitev tribun omogoča izvedbo delavnic z manjšimi skupinami, poleg glavnega prostora so na voljo tudi trije prostori za do 10 ljudi, opremljeni tudi s tehnologijo za video konferenco. V času od odprtja je bilo v centru organiziranih skoraj 300 dogodkov, seminarjev in drugih izobraževanj.
 

 

Triglav Lab je bil nagrajen lansko leto na Mesecu oblikovanja (organizacija s strani Zavoda BIG), kjer je prejel nagrado BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARD 2018.
 


 

Več iz rubrike