Pot uspeha: Sin Gorana Ivaniševića osvojil kar očetu ni uspelo

Rek »jabolko ne pade daleč od drevesa« zagotovo velja za sina legendarnega hrvaškega teniškega igralca Gorana Ivaniševića.
Fotografija: Emanuel Ivanišević po poti svojega očeta. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Emanuel Ivanišević po poti svojega očeta. FOTO: Shutterstock

Pretekli konec tedna je v Karlovškem teniškem klubu potekal tradicionalni turnir za deklice in dečke »Oršanićev memorial«.
 
Raje kot da bi bil na svojem priljubljenem odprtem teniškem prvenstvu Francije Roland Garrosu - uradno Tournoi de Roland-Garros - v Parizu, je Ivanišević v Karlovcu podpiral sina Emanuela, ki je igral na turnirju.
 
Nadarjeni mladenič je z zmago na turnirju osrečil očeta.


»Osvojil si turnir, ki ga oče pred nekaj več kot 30 leti ni mogel osvojiti! Manči (Emanuel) je zmagovalec Memorijala Marijana Oršanića v Karlovcu,« je na Instagramu zapisal ponosni oče.
 

»Po dolgih letih sem imel priložnost priti v klub na katerega me vežejo prečudoviti spomini iz otroštva. Hvala za gostoljubje Karlovac!,« je še dodal Ivanišević.
 

Ivanišević v hiši slavnih 


Nekdanji hrvaški teniški as, bo postal prvi Hrvat sprejet v teniško hišo slavnih. Goran Ivanišević bo tako postal 258. prebivalec institucije, v kateri »prebivajo« najboljši teniški igralci v zgodovini.


Svečanost sprejema, ki bi morala biti v ameriškem Newportu 18. maja, so sicer zaradi epidemija novega koronavirusa prestavili za eno leto.

»Vest, da so me sprejeli, zame pomeni veliko veselje in čast. Ne bo mi težko počakati še eno leto, v tem trenutku je zdravje na prvem mestu,« je za spletno stran tennisfame.com dejal Dalmatinec.
 
 

Več iz rubrike