Osupljiva kolekcija nakita Mariah Carey

Svetovno znana glasbenica velik del svojega premoženja porabi za eleganten nakit.
Fotografija: Mariah Carey se ponaša z razkošnim nakitom. Foto: Theo Wargo/Getty Images 
Odpri galerijo
Mariah Carey se ponaša z razkošnim nakitom. Foto: Theo Wargo/Getty Images 

Mariah Carey velja za eno najbolje prodajanih glasbenic vseh časov. Da bi obdržala svoj položaj ene najboljših div v glasbeni industriji, se večkrat pojavi na kakšnem pomembnem hollywoodskem dogodku kjer je urejena od glave do peta. Vedno pa ima tudi razkošen nakit, ki ga v njeni razkošni zbirki ne manjka. Kateri so najprestižnejši kosi njenega nakita?

image_alt
Kako Ivanka Trump porablja svoje bogastvo

Prstan Van Cleef & Arpels z metuljem

Prstan Butterfly je dobila v času težav v svojem zasebnem življenju. Sredi ustvarjanja albuma se je nammreč ločila od Tommyja Mottole, ki je imel mnogo besede pri glasbi, ki jo je ustvarjala. To je pevki omogočilo, da se preusmeri na svoja prizadevanja na album, za katerega  verjame, da je njena najboljša stvaritev. Glasbenica v videospotu za pesem »Butterfly«, izstopi iz mračnega, omejenega kokona in se dvigne v svet s široko razprtimi krili, ki sijajno povzema simboliko preobrazbe. Prstan z metuljčkom Van Cleef & Arpels Envol je vreden 31.200 dolarjev in je izdelan iz 18-karatnega belega zlata in diamantov.

Mariah Carey. Foto: Steve Granitz/WireImage
Mariah Carey. Foto: Steve Granitz/WireImage

9-karatni diamantni zvezdni uhani

Kyle Chan je znani oblikovalec nakita, ki skrbi za garderobo Mariah Carey ter za njene bleščeče božične nastope. Chanove drage 9-karatne diamantne uhane v obliki zvezdnega utrinka je glasbenica prvič nosila, ko je pripravljala obrok za zahvalni dan. Kljub vrednosti diamantov 33.000 dolarjev se je pošalila, da jih nosi kot del svojih oblačil za prosti čas doma.

Zaročni prstan s 35-karatnim diamantom

35-karatni diamantni zaročni prstan je dobila od James Packerja kot darilo. Economic Times navaja, da je pevka prstan sicer kasneje na skrivaj prodala prstan draguljarju v Los Angelesu za 2,1 milijona dolarjev. Sklenjen je bil dogovor o tajnosti, vendar obstaja samo en tak prstan in zlatarna ga naj bi kasneje prodajala. Njeni piarovci so se mrzlično potrudili, da bi informacije obdržali pred mediji in so bili pripravljeni sprožiti pravne postopke, če bi v zlatarni razkrili identiteto.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Rožnati diamant iz zlatarne Jacob & Co

Mariah Carey, ki obožuje nakupovanje noro dragih stvari, se lahko pohvali tudi s krasnim rožnatim diamantom iz zlatarne Jacob & Co., ki ga je nosila, ko se je s svojim bivšim možem udeležila dogodka 100 najvplivnejših ljudi na svetu revije TIME. Cena 17-karatnega prstana je vrtoglavih 2,5 milijona dolarjev in ji je bil podarjen kot zaročni prstan. Samo osrednji kamen tehta 10-karatov.

image_alt
Srečni bogataši

Uhani in ogrlica s kanarsko rumenim diamantom

26. junija se je 53-letna pop ikona nepričakovano pojavila na podelitvi nagrad BET 2022 v Los Angelesu in polepšala dogodek s svojim značilnim slogom. Ko se je pridružila pevcu Latto pri izvedbi njihove uspešnice Big Energy med podelitvijo BET Awards, je nosila po meri izdelano kanarsko rumeno diamantno ogrlico, komplet uhanov znamke Pristine Jewellers, zapestnice Davida Yurmana, po meri narejeno obleko Dolce & Gabbana z zlatimi detajli.

image_alt
Svetovni milijarderji: Kje živijo in za kaj trošijo denar?

Več iz rubrike