Najlepši sprehodi med krošnjami dreves po svetu

Te sprehajalne poti, ki so speljane med krošnjami dreves, ponujajo obiskovalcem svojevrstno izkušnjo in izjemne razglede.
Fotografija: Santa Elena Skywalk, Kostarika. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Santa Elena Skywalk, Kostarika. Foto: Shutterstock

Sprehajalne poti vseh vrst so priljubljene tako med domačini kot med turisti, ki si želijo ogledati lepote nekega kraja in ob tem poskrbeti za rekreacijo in prijetno druženje. Nekatere sprehajalne poti so med obiskovalci še posebej priljubljene, saj izstopajo od ostalih. Med njimi so gotovo tiste, ki so speljane med krošnjami dreves. Te omogočajo še bolj tesno povezavo z naravo, hkrati pa ponujajo čudovite razglede na okolico. Na spletni strani Luxury Columnist so naredili seznam najlepših pešpoti, ki so speljane ob drevesnih krošnjah po svetu.

image_alt
Čudovite in cenovno ugodne države za potovanje

Pešpot skozi Bavarski gozd, Nemčija

V nemškem Bavarskem gozdu se nahaja najdaljša sprehajalna pot med krošnjami dreves, ki je dolga 1,3 kilometra. Ta omogoča obiskovalcem dostop do opazovalnice, ki je postavljena na višini 44 metrov, medtem ko se sprehajalna pot vije na višini med osem in 25 metrov nad gozdnimi tlemi. Ob sprehodu po njej je možno občudovati naravne in kulturne znamenitosti območja; med drugim številne doline in gore, kot sta Rachel in Lusen. Pot se konča pri hiši Hans-Eisenmann-Haus, kjer so obiskovalcem na voljo informacije o narodnem parku Bavarski gozd.

Pešpot v Bavarskem gozdu, Nemčija. Foto: Shutterstock
Pešpot v Bavarskem gozdu, Nemčija. Foto: Shutterstock

Dolina velikanov, Avstralija

Ta pešpot med krošnjami se nahaja v Tingledaleu, v Zahodni Avstraliji. Obiskovalci se po njej sprehodijo skozi divjino Walpole, ki je pomembno zavarovano območje. Pot je dolga 600 metrov, na najvišji točki je 40 metrov oddaljena od tal. Po njej se je možno zapeljati tudi z invalidskim vozičkom.

Dolina velikanov, Avstralija. Foto: Shutterstock
Dolina velikanov, Avstralija. Foto: Shutterstock

Santa Elena pešpot, Kostarika

Pot med drevesi se nahaja v Monteverdeju, v deževnem gozdu blizu mesta Santa Elena. Poteka prek več kanjonov, podpira pa jo pet mostov. Ob sprehodu po pešpoti boste na najvišji točki od gozdnih tal oddaljeni 70 metrov. Na tem svojevrstnem sprehodu lahko obiskovalci opazujejo opičje zvijače in raznolike vrste ptic, ki živijo tukaj. Možen je tudi ogled vrta kolibrijev.

Santa Elena Skywalk, Kostarika. Foto: Shutterstock
Santa Elena Skywalk, Kostarika. Foto: Shutterstock

Treetop Walkway, Združeno kraljestvo

Kraljevi botanični vrtovi Kew, ki se nahajajo malo manj kot 14 kilometrov iz Londona, so priljubljena točka ogledov. V njem je moč najti več kot 50.000 rastlin. Sprehajalna pot je speljana 18 metrov nad tlemi in je dolga 200 metrov. Njena konstrukcija je izdelana iz preperelega jekla, zaradi česar se idealno zlije s pokrajino.

Treetop Walkway, Združeno kraljestvo. Foto: Shutterstock
Treetop Walkway, Združeno kraljestvo. Foto: Shutterstock

Pot med krošnjami Lipno, Češka

Ta pot se nahaja v regiji Južna Češka in se ponaša z enim najdaljših suhih bazenov v državi. Obiskovalci lahko z opazovalnega stolpa občudujejo razgled na jezero Lipno in okoliško pokrajino. Zaradi prozornih mrež je vidljivost po vsej dolžini poti zelo dobra.

Pot med krošnjami Lipno, Češka. Foto: Shutterstock
Pot med krošnjami Lipno, Češka. Foto: Shutterstock

Pot med krošnjami Pohorje, Slovenija

Tudi Slovenci se lahko pohvalimo z našo pešpotjo med krošnjami, ki se nahaja na Pohorju. Ta je locirana na vrhu Rogle, na nadmorski višini 1517 metrov. Sprehod po poti je za obiskovalca dokaz, da je pohorska narava edinstvena. Tukaj namreč bivajo živali in rastline, ki jih drugje ne najdemo. Pot je dolga 1 kilometer, na njej pa sprehajalec lahko pridobi veliko znanja o naravnih procesih v gozdu. Razgled s 37 metrov visokega opazovalnega stolpa je izjemen.

Pot med krošnjami Pohorje. Foto: Shutterstock
Pot med krošnjami Pohorje. Foto: Shutterstock

image_alt
Luksuzni hotel, vklesan v hrib pod oljčnim nasadom

Več iz rubrike