Najdražje restavracije z Michelinovimi zvezdicami

Obiskovalci dragih restavracij iščejo najboljšo ponudbo nadnaravne kulinarične izkušnje za katero so pripravljeni plačati visoko ceno. Med najdražje spadajo tiste z osvojeno Michelinovo zvezdico, ki odraža najbolj kakovostno in vrhunsko kulinarično izkušnjo. Spletna stran Chef’s Pencil je sestavila seznam najdražjih restavracij z Michelinovo zvezdico na svetu.
Ciel Bleu, Amsterdam
Razkošna restavracija Ciel Bleu se nahaja v 23. nadstropju hotela Okura v okrožju Zuid v Amsterdamu. Za še bolj posebno doživetje imajo v ponudbi »chef’s table«, marmorno ploščo v obliki črke U, ki ponuja razgled na ustvarjanje kuharjevih mojstrovin. Restavracija je najbolj znana po meniju s kaviarjem.

Za 8-12 hodni degustacijski meni v tej restavraciji je treba odšteti 507 evrov na osebo.
Piazza Duomo, Alba
Restavracija se nahaja v italijanski regiji Alba’s Piedmont. Tam pridelujejo lastno zelenjavo na biodinamičnem vrtu. Priljubljena restavracija tako pri turistih kot domačinih, ponuja izvrstno lokalno hrano za katero je treba odšteti 512 evrov.

Guy Savoy, Pariz
Guy Savoy obiskovalcem ponuja bogato kulinarično izkušnjo na čudoviti lokaciji ob reki Seni. Za čutni užitek poskrbijo barvite jedi in sodobna umetnost, ki krasi stene vseh šestih sob v restavraciji.

Kdor želi okusiti mojstrovine svetovno priznanega kuharskega mojstra Guy Savoyja, mora odšteti 540 evrov.
Masa, New York
V restavraciji Masa ustvarja kulinarični virtuoz Masayoshi Takayama, znan po izvrstnih kreacijah sušija. Vsaka jed v restavraciji vključuje edinstveno japonsko kulinariko za katero je treba na osebo odšteti 700 evrov.

Azabu Kadowaki, Tokio
Japonski mojster, ki s čarobnimi kuharskimi kreacijami zadovolji še tako zahtevne gurmane, Toshiya Kadowaki, ustvarja v japonski restavraciji Azabu Kadowaki v Tokiu.

Gostje lahko uživajo v kulinaričnih specialitetah iz razkošnih sestavin, kot so beli tartufi in plavuti morskega psa. Vsak obrok je postrežen v prefinjeno izdelani japonski posodi, kar še dodatno izboljša izkušnjo za visoko ceno – 730 evrov na osebo.
Kitcho Arashiyama Honto, Kjoto
Restavracija v Kjotu na Japonskem je svojevrsten spektakel. Vsaka izmed sedmih jedilnic ponuja razgled na tradicionalni japonski vrt, ponudba pa vključuje tradicionalne sveže sezonske sestavine.

Za 10 hodni degustacijski meni v tej razkošni restavraciji je treba odšteti 800 evrov.
Ultraviolet Paul Pairet, Šanghaj
Najbolj priljubljena restavracija na Kitajskem združuje gastronomijo in vizualno tehnologijo. Vsako mizo obdajajo stene z gibljivimi slikami medtem, ko gostje uživajo v slastnih obrokih iz zahodnjaškega menija z azijskim pridihom.

Za edinstveno izkušnjo v tej restavraciji je treba odšteti 1220 evrov.
Sublimotion, Ibiza
Najdražja restavracija na svetu gostom ponuja resnično nepričakovano izkušnjo. Virtualni kuhar pripravlja obroke pred gosti, ki se lahko po korakih sprehodijo skozi celoten gastronomski proces.

Cena za 10 hodni degustacijski meni v restavraciji Sublimotion znaša vrtoglavih 1530 evrov.
Več iz rubrike
Redek portret princese Diane prvič na ogled javnosti
Umetnina je bila prodana za desetkrat več kot je bila sprva ocenjena.
Časa je zmanjkalo: Zaradi segrevanja lahko ostanemo brez milijard
Svetovno gospodarstvo bi lahko do leta 2070 utrpelo 178.000 milijard dolarjev izgube, če se ne odzove na podnebne spremembe.