Najbolje plačani nogometaši v najboljši nogometni ligi na svetu

Večina klubov angleške Premier lige svojim najdragocenejšim igralcem pogosto ponuja velike pogodbe z ogromnimi zneski.
Fotografija: Nogometna ekipa Manchester United, ki igra v angleški Premier ligi. Foto: Craig Brough / Reuters
Odpri galerijo
Nogometna ekipa Manchester United, ki igra v angleški Premier ligi. Foto: Craig Brough / Reuters

Angleška Premier liga ali EPL (English Premier League) je največja nogometna liga v Angliji in mnogokrat opevana tudi kot najelitnejša na svetu. V njej tekmuje 20 klubov, deluje pa po sistemu napredovanja in izpadanja z angleško nogometno ligo. Sezone običajno trajajo od avgusta do maja, vsako moštvo pa odigra 38 tekem.

image_alt
Donosni posli z blagovnimi znamkami s katerimi služi David Beckham
V Premier ligi nastopajo najbolje plačani igralci v svetu nogometa in je tudi magnet za megazvezdnike te generacije. Ima finančno moč, o kateri lahko vsaka druga liga le sanja. S poslovnega vidika je EPL zavidanja vredna liga z velikimi televizijskimi pogodbami do mednarodnih pravic oddajanja. Za razburljivo igro skrbijo najboljši igralci na svetu, za kar so tudi visoko plačani. Poglejmo si torej najbolje plačane igralce v angleški Premier ligi v letošnjem letu.

10. mesto: Paul Pogba

Francoski profesionalni nogometaš Paul Pogba, ki igra za klub Manchester United, trenutno zasluži 18,4 milijona dolarjev na leto. Pogba deluje predvsem kot igralec na sredini igrišča, vendar lahko igra tudi na drugih položajih.

Paul Pogba. Foto: Phil Noble / Reuters

FILE PHOTO: Soccer Football - Champions League - Round of 16 Second Leg - Manchester United v Atletico Madrid - Old Trafford, Manchester, Britain - March 15, 2022 Manchester United's Paul Pogba reacts REUTERS/Phil Noble/File Photo
Paul Pogba. Foto: Phil Noble / Reuters FILE PHOTO: Soccer Football - Champions League - Round of 16 Second Leg - Manchester United v Atletico Madrid - Old Trafford, Manchester, Britain - March 15, 2022 Manchester United's Paul Pogba reacts REUTERS/Phil Noble/File Photo

9. mesto: N'Golo Kante

Francoski profesionalni nogometaš N'Golo Kante trenutno igra za klub Chelsea, kjer prav tako zasluži 18,4 milijona dolarjev letne plače. Sicer oba z rojakom Pogbajem igrata tudi za francosko reprezentanco. Kante velja za enega najboljših srednjih zunanjih igralcev na svetu in je zelo hvaljen zaradi svojega delovnega prizadevanja in obrambnih sposobnosti, navaja spletni portal The Richest.

8. mesto: Raheem Sterling

Angleški profesionalni nogometaš Raheem Sterling trenutno igra za klub Manchester City in zasluži letno plačo 19 milijonov dolarjev. Rodil se je na Jamajki in se s straši že pri petih letih preselil v London, igra pa tudi za angleško reprezentanco.

7. mesto: Jack Grealish

Angleški profesionalni nogometaš Jack Grealish prav tako igra za klub Manchester City in zasluži enako letno plačo kot Sterling – 19 milijonov dolarjev.

image_alt
Serena Williams in Lewis Hamilton kupujeta klub Chelsea

6. mesto: Romelu Lukaku

Belgijski profesionalni nogometaš Romelu Lukaku trenutno igra za klub Chelsea, kjer zasluži 20,6 milijona dolarjev letne plače. Belgijski nogometaš igra tudi za belgijsko reprezentanco kot napadalec. Svojo kariero je začel kot starejši klubski igralec pri Anderlechtu, kjer je na koncu osvojil naslov belgijskega prvaka in hitro postal najboljši strelec lige.

5. mesto: Raphael Varane

Francoski profesionalni nogometaš Raphael Varane trenutno igra za klub Manchester United in zasluži 21,6 milijona dolarjev letne plače. Igra tudi za francosko reprezentanco in je njen osrednji branilec. 29-letni francoski nogometaš velja za enega najboljših branilcev na svetu, navajajo poznavalci.

image_alt
Športna senzacija: 17-letnik podira svetovne rekorde Usaina Bolta

4. mesto: Jadon Sancho

Angleški profesionalni nogometaš Jadon Sancho trenutno prav tako igra za Manchester United, vendar zasluži malce več kot Varane – 22,2 milijona dolarjev na leto. Kot krilni branilec igra tudi za angleško reprezentanco. Dvaindvajsetletni angleški nogometaš je bil pohvaljen kot eden najboljših mladih nogometašev na svetu, znan pa je po svoji igralski inteligenci, prebrisanosti in uporabi trikov v situacijah ena na ena.

3. mesto: David De Gea

David De Gea. Foto: John Sibley / Reuters
David De Gea. Foto: John Sibley / Reuters

Tudi španski profesionalni nogometaš David De Gea trenutno igra za Manchester United, kjer zasluži 23,8 milijona dolarjev letne plače. Kot vratar igra tudi za špansko reprezentanco, sicer pa 31-letni nogometaš velja za enega najboljših vratarjev na svetu.

2. mesto: Kevin De Bruyne

Belgijski profesionalni nogometaš Kevin De Bruyne trenutno igra za klub Manchester City in zasluži 25,4 milijona dolarjev letne plače. Igra tudi za belgijsko reprezentanco, v kateri igra na položaju srednjega vezista. 30-letni belgijski nogometaš velja za enega najboljših igralcev na svetu, poznavalci pa ga pogosto opisujejo kot popolnega nogometaša.

1. mesto: Cristiano Ronaldo

Portugalski profesionalni nogometaš Cristiano Ronaldo trenutno igra za klub Manchester United in zasluži letno plačo kar 32,3 milijona dolarjev. Poleg tega, da je kapetan portugalske reprezentance, 37-letni nogometaš velja tudi za enega najboljših igralcev v zgodovini nogometa.

Christiano Ronaldo. Foto: Juan Medina / Reuters
Christiano Ronaldo. Foto: Juan Medina / Reuters

Več iz rubrike