Serena Williams in Lewis Hamilton kupujeta klub Chelsea

Ponudba ameriške teniške legende in voznika Formule 1 sega do višine 100 milijonov funtov. Bosta uspela?
Fotografija: Legendarni nogometni je pritegnil pozornost Serene Williams in Lewis Hamiltona. Foto: Forbes
Odpri galerijo
Legendarni nogometni je pritegnil pozornost Serene Williams in Lewis Hamiltona. Foto: Forbes

Ruski milijarder Roman Abramovič, ki je angleški nogometni klub prevzel leta 2003, je dejal, da bo klub prodal in ves izkupiček namenil "vsem žrtvam vojne v Ukrajini" in "dolgoročni obnovi" po vojni. Zdaj se je legendarni nogometni klub znašel na dražbi, ki je pritegnila pozornost tudi dveh svetovno znanih imen iz sveta športa.

Serena Williams Foto:Profimedia
Serena Williams Foto:Profimedia

Sir Martin Broughton vodi eno od treh preostalih ponudb za Chelsea, potem ko je Roman Abramovich klub dal na prodajo; Lewis Hamilton in Serena Williams sta se na dražbi zavezala vsak po 10 milijonov funtov.

Lewis Hamilton in Serena Williams sta se pridružila eni od treh ponudb za nogometni klub Chelsea v ožjem izboru, ko je dražba za angleško prvoligaše vstopila v zadnjo fazo.

image_alt
Roman Abramovič: od revne sirote do sankcioniranega oligarha

Hamilton in Williams sta se pridružila ponudbi za nakup Chelseaja od sankcioniranega ruskega milijarderja Romana Abramoviča, ki prodaja klub zaradi ruske vojne proti Ukrajini.

Klub ima globalni profil kot eno najbolj znanih ekip v Premier ligi, njegova prodaja pa privablja nekatere najbogatejše vlagatelje na svetu.

Lewis Hamilton Foto: REUTERS/Luis Cortes
Lewis Hamilton Foto: REUTERS/Luis Cortes

Ni pa jasno, koliko kapitala sta Hamilton in Williams pripravljena odšteti. Sky News, ki je objavil novico o njihovi vpletenosti, je poročal, da so se zavezali, da bodo v ponudbo vložili približno 10 milijonov funtov.

image_alt
Najbogatejši poslovni ekscentriki (1/3)

Tiskovna predstavnica Hamiltona je potrdila, da se je pridružil Broughtonovemu konzorciju, vendar je dejala, da je številka o njegovi naložbi napačna, čeprav jo ni želela popraviti.

Williamsova, ki je osvojila 23 naslovov za grand slam, je v svoji skoraj tri desetletja dolgi karieri zaslužila 94 milijonov dolarjev nagrad. Marca je njeno podjetje Serena Ventures povedalo, da je zbralo nov sklad za naložbe v višini 111 milijonov dolarjev, a tiskovni predstavniki Williamsove niso novice o možnosti vstopa tenisačice v lastništvo kluba niso potrdili.

Več iz rubrike

finance

Vrednost bitcoina prepolovljena, 40 % investitorjev globoko pod vodo

Bitcoin je upadel za skoraj 55 %. Je to bankrot številnih investitorjev? In še: zdaj se ve, kriptovalute ne deluje kot varovalka pred inflacijo.

finance

Panika na newyorški borzi in ekstremen strah na trgu kriptovalut

Osrednji borzni indeksi Wall Streeta so v petek, 6. maja, sklenili že peti zaporedni negativni teden, kar je posledica panike vlagateljev.

finance

Francija naklonjena kriptovalutam; bitcoin padel skupaj z delnicami

Francija je postala prva velika evropska država, ki je največji kripto borzi na svetu podelila regulativno dovoljenje.

finance

Upokojenci in delavci zaradi inflacije zaskrbljeni

Strokovnjaki menijo, da lahko spremembe v porabi ob upokojitvi zmanjšajo posledice nekaterih naraščajočih stroškov.

Komentarji: