Najbolj zanimive Applove trgovine po vsem svetu

Nekaj več kot 500 maloprodajnim lokacijam družbe Apple se je lani pridružilo še 13 novih. Katere so najbolj zanimive?
Fotografija: Trgovina Apple Tower Theater, Los Angeles. Foto: Apple
Odpri galerijo
Trgovina Apple Tower Theater, Los Angeles. Foto: Apple

Steve Jobs, soustanovitelj družbe Apple je bil znan po neverjetni strasti do estetike, kar se odraža v vsaki trgovini kjer prodajajo njihove izdelke. Pri snovanju videza prve trgovine naj bi Jobs najel nagrajene arhitekte in aktivno sodeloval z oblikovalci.

image_alt
Koliko so vredne olimpijske medalje?

Trenutno se po svetu bohoti več kot 500 maloprodajnih lokacij podjetja Apple, samo lani pa naj bi odprli 13 novih, navaja CNBC Make It. Katere med njimi so najbolj zanimive?

Apple Via del Corso, Rim

Applova trgovina v Rimu, odprta maja leta 2021, se nahaja v obnovljeni rimski palači Pallazo Marignoli iz 19. stoletja. Od leta 1890 do 1955 je bila v stavbi kavarna in restavracija Caffe Aragno, v kateri so se zbirali mestni umetniki in pisatelji.

Foto: Posnetek zaslona/CNBC
Foto: Posnetek zaslona/CNBC

Stene trgovine krasijo obnovljene freske in druga umetniška dela, Apple pe je prenovil tudi prvotno pročelje palače in masivno marmornato stopnišče iz leta 1888.

image_alt
Najstnica, ki z zaslužkom prekaša najbolje plačane direktorje

Apple Bagdat Caddesi, Istanbul

Tretja Applova lokacija v Turčiji je nekaj posebnega. Arhitekturno podjetje Foster + Partners je namreč ustvarilo zeleno oazo sredi mesta. Trgovina ima vrt z drevesi in sedeži pred 32-metrsko stekleno fasado.

Foto: Posnetek zaslona/CNBC
Foto: Posnetek zaslona/CNBC

Los Angeles, Apple Tower Theater

Ta Applova trgovina v Los Angelesu se nahaja v zgodovinskem kinematografu, zgrajenem leta 1927. Apple je obnovil prostor gledališča, ki je bil zaprt od leta 1988. V celotni trgovini je čutiti pridih Broadwaya, najbolj pa izstopa avla z velikim obokanim stopniščem z bronasto ograjo in marmornatimi korintskimi stebri.

Foto: Posnetek zaslona/CNBC
Foto: Posnetek zaslona/CNBC

V drugem nadstropju trgovine so obnovljeni balkonski sedeži s pogledom na gledališko dvorano, pod originalnim lokom pa se od stene do stene razprostira ogromen video zaslon.

Los Angeles, Apple The Grove

The Grove, nakupovalni kompleks na prostem v Los Angelesu je gostil Applovo trgovino že leta 2002, novembra leta 2021 pa so jo preselili v bližnji prostor, ki je skoraj dvakrat večji od prvotnega, navaja CNBC Make It.

Foto: Posnetek zaslona/CNBC
Foto: Posnetek zaslona/CNBC

Notranjost trgovine najbolj odlikuje popolnoma zrcalni strop ki ponuja pogled na trgovinska tla obložena s fikusi.

Apple na svoji spletni strani navaja, da so trgovino premestili na večjo lokacijo, da lahko ljubiteljem Applovih izdelkov ponudijo novo zbirališče, kjer bodo vedno deležni podpore, sodelujejo pa lahko tudi na brezplačnih srečanjih Today at Apple.

image_alt
Steve Jobs: Ne dovolite, da hrup drugih zaduši vaš notranji glas

Več iz rubrike