Na seznamu 25 najboljših plaž v Evropi sta tudi dve na Hrvaškem

Britanski priznani časniki hrvaške otoke in plaže uvrščajo med najboljše svetovne turistične destinacije.
Fotografija: Otok Mljet je eden najbolj mirnih na Jadranu. Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Otok Mljet je eden najbolj mirnih na Jadranu. Foto: Shutterstock

Hrvaška se ponaša s čudovitimi plažami in otoki, kar je zasledil tudi britanski časnik The Times, saj je nedavno v objavljenem prispevku hrvaške bisere označil za nepogrešljive svetovne turistične destinacije. V članku 25 najboljših skrivnih plaž v Evropi, sta se na seznam uvrstili kar dve hrvaški plaži - Pasjača pri Konavljah in zaliv Ropa na otoku Mljet.

image_alt
Hrvaška obala kot nova Azurna obala

»Dve skriti oazi Dubrovniško-neretvanske županije izstopata po avtentični pokrajini in čistem morju, daleč od velikih turističnih množic,« so zapisali. Plaža Pasjača je opisana kot neodkrita oaza tik ob turkiznem morju, zaliv Ropa na otoku Mljet pa kot gozdnati življenjski prostor sredozemskega mondenega tjulnja.

Hrvaške plaže so na seznamu najboljših plaž skupaj s privlačnimi plažami v Španiji, na Portugalskem, v Grčiji, Turčiji in Italiji.

Croatia Week navaja, da je publikacija rezultat sodelovanja z Annabelle Thorpe, novinarko, ki že vrsto let prispeva k percepciji Hrvaške kot vrhunske turistične destinacije v najbolj priljubljenih britanskih medijih, kot so The Times, The Guardian, Daily Mail itd.

image_alt
Se izplača oddajati apartma na Hrvaškem?

O Hrvaški lepoti tudi drugi priznani mediji

Uredništvo Telegrapha je otoka Brač in Vis uvrstilo med 20 otokov v Sredozemlju, ki jih je treba obiskati vsaj enkrat v življenju. V članku je bil otok Brač vključen med najboljše otoške destinacije za družinske počitnice, s posebnim poudarkom na lepoti plaže Zlatni Rat v Bolu, ki je bila ustvarjena za vodne športe.

Za najboljši sredozemski otok za sprostitev je bil razglašen otok Vis, ki je zaradi svoje pristnosti, turkiznih zalivov in izvirnih gastronomskih dobrot turistična pridobitev za vse ljubitelje narave.

Plaža Stiniva na hrvaškem otoku Vis. Foto: Shutterstock
Plaža Stiniva na hrvaškem otoku Vis. Foto: Shutterstock

Poleg časnikov The Times in The Telegraph sta o Hrvaški nedavno pisala tudi britanski Financial Times in škotski The Sun, ki opisujeta skrite lepote dubrovniške obale in Brionov, kulturne znamenitosti ter ponudbo hrane in vina.

»Takšne objave v prestižnih britanskih medijih so za Hrvaško izjemno dragocene. Gostje iz Velike Britanije imajo radi Hrvaško, kar potrjujejo tudi podatki sistema eVisitor, po katerih so Britanci v avgustu do zdaj dosegli 120.000 prihodov in skoraj 700.000 prenočitev,« je med drugim dejala Darija Reić iz hrvaške turistične skupnosti.

image_alt
Korčula zasenčila sanjske Maldive

Več iz rubrike