Meghan Markle ostala brez dela

Netflix namerava ponuditi več kakovostnejših vsebin, zato je prekinil razvoj animirane serije Pearl, ki jo je ustvarila Meghan Markle.
Fotografija: Meghan Markle ne bo z Netflixom sodelovala v takšnem obsegu kot bi si želela. Foto: Guliver/Gettyimages
Odpri galerijo
Meghan Markle ne bo z Netflixom sodelovala v takšnem obsegu kot bi si želela. Foto: Guliver/Gettyimages

Netflix je zaradi zmanjševanja stroškov odpovedal razvoj animirane serije Pearl, ki jo je ustvarila Meghan Markle. Serija, ki je bila napovedana lani, je eden od številnih projektov, ki jih je velikan na področju pretočnih vsebin opustil.

image_alt
Luksuzni dom princa Harryja in Meghan Markle

Upad naročnikov nameravajo popraviti s kakovostnejšimi vsebinami

Ameriški ponudnik pretočnih storitev je nedavno razkril velik upad naročnikov, v prihodnje pa pričakujejo, da bo storitev zapustilo še več milijonov uporabnikov. Tržna vrednost Netflixa je padla za več kot 50 milijard dolarjev, strokovnjaki pa so opozorili, da se bo podjetje le s težavo vrnilo na pravo pot.

Za tolikšen upad krivijo predvsem povečano konkurenco, stanje v gospodarstvu, počasno uvajanje širokopasovnih povezav in delitev gesel med naročniki. Ravno slednje pa je težava, za katero v podjetju vneto iščejo rešitev.

Netflix se bori z izgubami naročnikov. Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters
Netflix se bori z izgubami naročnikov. Foto: LUCY NICHOLSON/Reuters

Odločili so se namreč, da bodo vsem, ki si račun za Netflix delijo (tj. ko imata dve gospodinjstvi en račun in vsebine Netflixa gledata na različnih naslovih), od zdaj naprej zaračunali. Račune drugih uporabnikov naj bi si delilo več kot 100 milijonov gospodinjstev, navajajo tuji mediji.

Na število uporabnikov pa je po mnenju poznavalcev vplivala tudi prekinitev poslovanja v Rusiji zaradi invazije na Ukrajino. Po nekaterih podatkih naj bi podjetje s tem razlogom samo v Rusiji izgubilo 700.000 naročnikov.

image_alt
(Ne) enakost žensk na filmu, televiziji in pornografski produkciji

Ukinili serijo, dokumentarec ostane

Netflix namerava rast naročnikov izboljšati s kakovostnejšimi vsebinami, zato so se tudi odločili, da nekatere serije ukinejo. Eden od številnih projektov, ki jih je Netflix opustil, je tudi serija Pearl, ki je nastala pod okriljem družbe Archewell Productions, ki sta jo ustanovila princ Harry in Meghan Markle.

Zgodba v seriji, katere producentka naj bi bila vojvodinja Susseška, se osredotoča na dogodivščine 12-letne deklice, ki jo navdihujejo vplivne ženske iz zgodovine.

Kot navaja BBC, je Netflix sicer potrdil, da bo z Archewell Productions še naprej sodeloval pri številnih projektih, vključno z dokumentarno serijo Heart of Invictus. Serija se bo osredotočala na športnike, ki bodo leta 2022 v Haagu tekmovali na igrah Invictus za ranjene veterane, ki jih je ustanovil princ Harry.

Netflix je tudi sporočil, da namerava prekiniti sodelovanje z dvema priljubljenima animiranima otroškima serijama Dino Daycare ter Boons and Curses, še navaja BBC.

image_alt
Putin uresničil grožnjo; EU ob popolnem zaprtju pipe grozi recesija

Več iz rubrike