Luksuzni dom princa Harryja in Meghan Markle

Luksuzni dom, ki sta ga princ Harry in Meghan Markle kupila lanskega junija, v notranjosti skriva 9 spalnic in 16 kopalnic.
Fotografija: Princ Harry in Meghan Markle od lanskega junija živita v dvorcu v Kaliforniji. Foto: santabarbarasluxuryhomes.com
Odpri galerijo
Princ Harry in Meghan Markle od lanskega junija živita v dvorcu v Kaliforniji. Foto: santabarbarasluxuryhomes.com

Princ Harry je v Kaliforniji dolgo časa iskal pravo hišo, ki bi bila primerna za njegovo družino. Lanskega junija je končno našel sanjski dom, ki se nahaja v okrožju Montecito v Santa Barbari. Za luksuzni dvorec sta zakonca odštela 12,5 milijona evrov, kar je precej manj, kot je zanj plačal prejšnji lastnik (nekaj več kot 21 milijonov evrov).
Na ogromnem posestvu se najde tudi bazen. Foto: Profimedia
Na ogromnem posestvu se najde tudi bazen. Foto: Profimedia

Na posestvu stoletne oljke


1600 kvadratnih metrov velik dvorec se razprostira na 30.000 kvadratnih metrov veliki posesti, ki je nameščena ob zasebno cesto v prestižnem delu Kalifornije. Tako kot ostala tamkajšnja domovanja, tudi njun dom ponuja veliko zasebnosti. Dolg dovoz in visoke ograde preprečujejo pogled na njuno nastanitev.
image_alt
Naprodaj stanovanja na največji superjahti na svetu

Dvorec vključuje devet spalnic, 16 kopalnic, pisarno, knjižnico, spa, domači kino, telovadnico, dve savni, igralnico in vinsko klet. Zunanjost krasi velik vrt z nasadi vrtnic, cipres in sivke. Celotno posestvo obdajajo visoke italijanske ciprese in stoletne oljke.
Ena izmed kopalnic v dvorcu. Foto: profimedia
Ena izmed kopalnic v dvorcu. Foto: profimedia

Poskrbljeno tudi za goste


Na posestvu najdemo tudi teniško igrišče, bazen, prostor za čajanke in otroška igrala. Princ Harry in Meghan Markle pa nista pozabila niti na goste. Hiša, v kateri lahko prespijo povabljeni obiskovalci, vključuje dve spalnici in dve kopalnici. Avtomobil lahko parkirajo v garažo, v kateri je prostora za 5 jeklenih konjičkov.
Ogromna dnevna soba v dvorcu bivšega kraljevega para. Foto: profimedia
Ogromna dnevna soba v dvorcu bivšega kraljevega para. Foto: profimedia

Slavni sosedi


Hiša, ki je bila zgrajena leta 2003 stoji dokaj blizu morja, samo 90 minut vožnje od Los Angelesa. Prestižna lokacija pa ni privabila samo bivšega kraljevskega para, ampak tudi ostale znane osebnosti. Tako med sosedi Harryja in Meghan najdemo Oprah Winfrey, Ariano Grande, Toma Cruisa, Ellen DeGeneres in Gwyneth Paltrow.
image_alt
Elon Musk opozarja na kolaps civilizacije


Hišni kino. Foto: santabarbarasluxuryhomes.com
Hišni kino. Foto: santabarbarasluxuryhomes.com

Našli človeško okostje


Že dolgo je znano, da je na ozemlju, kjer danes domujejo številni zvezdniki, pred 10.000 leti živelo starodavno pleme ameriških staroselcev. Nedavno so med urejanjem okolice in cestne povezave, ki vodi do dvorca princa Harryja in vojvodinje Meghan, odkrili človeške ostanke. Kot je potrdil šerif okrožja Santa Barbara, naj bi okostje pripadalo mladi odrasli osebi, pripadniku staroselskega plemena ameriških Indijancev, ki so živeli na tem območju.
Spalnica. Foto: santabarbarasluxuryhomes.com
Spalnica. Foto: santabarbarasluxuryhomes.com

Otroška soba. Foto: santabarbarasluxuryhomes.com
Otroška soba. Foto: santabarbarasluxuryhomes.com

Več iz rubrike