Mega jahta katarskega monarha

Pol milijarde vredna jahta spada med največje ladje na svetu.
Fotografija: Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches
Odpri galerijo
Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches

Al Lusaila, 500 milijonov vredna superjahta katarskega monarha, spada med največje ladje na svetu. Masivno plovilo se bohoti s trupom, zgrajenim iz jekla, medtem ko je nadgradnja izdelana iz aluminija s palubami, položenimi s tikovino. Jahto je izdelala nemška ladjedelnica Lursen, zunanjost pa je delo londonskega oblikovalskega podjetja H2 Yacht Design. Obenem so za veličastne notranjosti po meri zaslužni March & White, ki jih je izbral sam lastnik Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani

image_alt
110-metrska luksuzna jahta, ki je bila navdih pojava črne luknje

Izjemne lastnosti Al Lasaila

Plovilo je bilo preimenovano po čudovito načrtovanem mestu v Katarju. Zanimivo je, da se jahta ponaša z dolžino 123 metrov, in je le meter krajša od jahte Katara, ki je v lasti Emirjevega očeta. 

 Jahta je dovolj velika, da lahko udobno sprejme in zabava do 36 gostov, s pomočjo 56 članov posadke. Razdeljena je na šest razkošnih palub, do katerih je mogoče dostopati z dvigalom.

Al Lasail se ponaša z več bazeni, 18 kabinami v notranjosti in ločenim bivališčem za lastnika.

Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches
Foto: Posnetek zaslona/Luxury Launches

Luksuzna ladja ponuja tudi storitve na višjem nivoju, kot so dobro opremljena telovadnica, kino in kozmetični salon. S tako veliko prostora, ki je na voljo premožnemu lastniku, je ladja opremljena z impresivnim prostorom za peko na žaru, elegantnim klubom na plaži s plavalno ploščadjo in namensko garažo za čolne.

Motorna jahta ima ogromno garažo, v kateri sta D-RIB in dva večja gumenjaka, primerna za kraljeve osebe in njihove goste. Za sprejem VIP gostov in slavnega lastnika je pristajalna ploščad za helikopterje.

 Al Lasail je zaradi podvodnih luči videti kot vizija, ki lebdi na vodi. Osrednji in notranji atrij ter zunanji balkoni se odpirajo tako, da prejmejo dovolj naravne svetlobe in dajejo občutek večjega prostora. Zaradi tako izjemnih notranjih prostorov je Al Lasail popolna jahta za zabavo in druženje.

Jahto poganjata dva motorja MTU, ki ji omogočata doseganje najvišje hitrosti 15 vozlov kljub svoji 8.489-tonski teži.

image_alt
Bezosova superjahta bo ena največjih na svetu

Katarski šejk Tamim bin Hamad Al Thani

Šejk Tamim bin Hamad Al Thani je bil leta 2013 imenovan za katarskega monarha. Katarski emir uživa neprecenljivo prijateljstvo nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki nikoli ni skrival navdušenja nad njunim sodelovanjem. Sheikh Tamim vodi upravni odbor Qatar Investment Authority in ima v lasti pomembne deleže v bankah Barclays Bank, Sainsbury's in Harrods. 

Sklad ima v lasti tudi delež četrte najvišje stavbe v Evropi. Sheikha Mozah bin Nasser Al Missned je svojemu sinu Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani zgradila dvorec v vrednosti 247 milijonov dolarjev v središču Londona leta 2014.

V velikem razkošnem dvorcu je 13 sob, zdravilišče, ogrevan bazen, kozmetični salon, telovadnica in masažni prostori. Vključuje tudi otroško nadstropje (katarski monarh ima trinajst otrok; sedem sinov in šest hčera, od treh žena), prostore za varuško in prostore za služabnike, navaja Luxury Launches.

image_alt
Flying Fox največja in najdražja jahta na voljo za najem

Več iz rubrike